Yurtlarda ranza sistemi 4-5 yıl sonra sona erecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2007 13:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, yurtlarda ranza sistemini 4-5 yıl sonra sona erdirmeyi hedeflediklerini

söyledi.

YURTKUR'un Nisan ayı yönetim kurulu toplantısı, Abant Palace Otelde yapıldı.

Toplantı sonrasında soruları yanıtlayan Genel Müdür Albayrak, ''Yönetim kurulu toplantılarımızı her ay bir ilde yapıyoruz. Özellikle o ile gider; yurtların durumlarını, eksiklik ve fazlalıklarını, kapasite düşük mü yüksek mi öğrencinin memnuniyeti ne, bunları araştırırız'' dedi.

Albayrak, son 4 yıldır isteyen her öğrenciye durumuna göre burs ve öğrenim kredisi verdiklerini belirterek, ''4 yıldır, üniversite öğrencilerine verdiğimiz

burs ve öğrenim kredisi miktarları yüzde 233 artışla 45 YTL'den 150 YTL'ye yükselmiştir. 4 yıl önce 450 bin öğrenci bu imkandan faydalanırken bugün bu sayı yüzde 68 artışla 780 bine çıkmıştır'' diye konuştu.

Üniversitelerin belirlediği öğrencilere de burs verdiklerini belirten Albayrak, ''Tüm üniversitelere yılda 25 bin öğrenci için burs kontenjanı yetkisi verdik. Öğrencileri hiç yargılamadan üniversitenin yargılamasına, değerlendirmesine itibar ediyoruz. Üniversite öğrencinin adını bize bildiriyor, biz ona derhal burs veriyoruz'' dedi.

Yurtlarda ranza yerine karyola sistemine geçilmeye başlandığını, 22 bin kapasiteli yurtlar açtıklarını bildiren Albayrak, ''eskiden karyola sistemi yoktu. Son 4 yılda yapılan tüm yurtlarda karyola sistemi var. 1, 2, 3 ve 4 kişilik odalar ile süit odalar mevcut. Her öğrencinin çalışma masası var. Modern anlayışı yansıtmaya çalıştık'' dedi.

Albayrak, yeni kurulan 15 üniversite için de yurt yapım çalışmalarına başladıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber