Şehiriçi otobüslerde bilet yerine kredi kartı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2007 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Garanti Bankası'nın ParaCard'ları, bugünden itibaren Çanakkale'de toplu ulaşımı sağlayan 120 otobüste kullanılmaya başlandı. Garanti Bankası ile Kentkart işbirliği ve Çanakkale Belediyesi'nin desteğiyle, toplu taşımaya kolaylık ve hız kazandırmak amacıyla başlatılan uygulamanın bir sonraki adımında tüm banka kartlarının farklı şehir ve bölgelerde ulaşım için kullanılması hedefleniyor.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamada, Avrupa'da ilk kez Garanti Bankası tarafından uygulamaya sokulan bu sistem ile Çanakkaleli ParaCard sahiplerinin, bilet satın almak zorunda kalmadan, kartlarını şehir içi ulaşımda kullanabileceği ve ulaşım masraflarını ay sonu hesap hareketlerinden takip edebilecekleri bildirildi. Sistem, ParaCard kullanıcılarını bozuk para taşıma, sıra bekleme gibi zahmetlerden kurtarırken, bilet unutma derdine de son verecek.

Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, Çanakkale'de başlatılan uygulamanın Türkiye'de bir ilk olduğunu belirterek, zaman içinde uygulamaya, öncelikle Bonus Trink olmak üzere tüm Garanti Bankası kredi kartlarını dahil edeceklerini söyledi. Sezgin, "Kısa bir süre sonra, altyapısını kurduğumuz sistemden diğer bankaların kart sahipleri de yararlanabilecek. Çanakkale'de attığımız ilk adımı farklı şehirlere ve ulaşımın her alanına yaymayı hedefliyoruz? dedi.

MasterCard Güneydoğu Avrupa Müdürü Özlem İmece de ödeme sistemlerinin ulaşım ağı ile entegre olmasının kart kullanıcıları, bankalar ve belediyeler açısından büyük faydalar sağladığına dikkat çekerek, "MasterCard'in tüm dünyada başlattığı ve ülkemizde de Garanti Bankası ve Çanakkale Belediyesi'nin öncülük ettiği bu akımın tüm şehirlerimize yayılması için çalışmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Kentkart Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Basmacı ise, 9 yıldır Elektronik Ücret Toplama Sistemleri üreten şirketin, 2 yıllık Ar-Ge çalışması sonunda, hareket halindeki otobüslerde ?Kentkart?ların yanında banka kartlarının da online olarak ulaşımda kullanılabildiği bir sistem yarattığını vurguladı. Basmacı, tamamıyla Türk mühendislerinin eseri olan kart okuma cihazlarının patentinin de kendilerine ait olduğunun altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber