DİSK'ten, Cumhuriyet mitingi yanıtı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2007 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Cumhuriyet Mitingi'nde toplanan yüz binlerle ortak duyguyu paylaştıklarını söyledi.

Çelebi, DİSK'in mitinge katılmadığı yönündeki tartışmalara, ?DİSK'e ?Neredeydiniz' diye soranlara, AKP iktidarına karşı 4.5 yıldır verdiğimiz mücadeleyle ?Biz hep buradaydık' diyoruz" yanıtını verdi. Çelebi, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bile ?Cumhurbaşkanlığı konusunda görüşleri belli olan DİSK'le görüşmeyeceğim' diyerek açıkça ifade etti? dedi.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi yaptığı açıklamada, DİSK'in mitinge kurumsal kimliğiyle katılmayışının eleştiri konusu olduğunu belirtti. Çelebi, mitinge kurumsal destek verenlerin bir cephede toplandığını, kurumsal kimlikleriyle yer almayanların ise AKP'nin yanında gösterilmeye çalışıldığını söyledi. Böyle bir sınıflandırmayı asla kabul etmeyeceklerini ifade eden Çelebi, DİSK'i bu yönde suçlayanlara tek cevaplarının ?Haddinizi bilin? demek olduğunu dile getirdi. Üyelerinin özgür yurttaşlar olarak mitingde yer aldıklarını kaydeden Çelebi, ?DİSK'i karalamaya 40 yıllık tarihimizde olduğu gibi bugün de kimsenin gücünün yetmeyeceğini açıkça ilan ediyoruz? diye konuştu. Çelebi, DİSK'in AKP iktidarının neoliberal politikalarına, siyasal kadrolaşmalarına, ABD emperyalizminin taşeronluğunda tezgahlanan ?Ilımlı İslam' yolundaki model arayışlarına karşı sürekli mücadele içerisinde olduğunu söyledi.

"Onaylamadığımız kişiler yüzünden katılmadık"

DİSK'i, AKP Hükümeti'nin yanında göstermeye çalışmanın ?zorlama? yorumlar olduğunu kaydeden Çelebi, Cumhuriyet Mitingi'ne kurumsal kimlikleriyle katılmamalarının nedeninin mitingin düzenleyicileri arasında DİSK olarak tasvip etmedikleri kişilerin yer almasını neden olarak gösterdi. Çelebi sözlerini şöyle sürdürdü:

?Miting düzenleyicileri arasında adı geçen bazı isimler ile kürsüden dile getirilen bazı görüşlerin DİSK'in ilkeleri, gelenekleri ve dünyaya bakış anlayışı ile bağdaşmadığını çok açık söylüyoruz. Oraya toplanan yüzbinlerin duyarlılığını aynen paylaşırken, mitingin kurumsal sahipleri arasında yer alan bazı isimlerle aramızdaki farkın da bilinmesini istiyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber