Haber-Sen'den Anten A.Ş'ye dava

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2007 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haber- Sen, Anten A.Ş'nin kurulmasına olanak tanıyan Bakanlar Kurulu Kararı'nın iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açtı.

Haber-Sen'den yapılan açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun 24 Şubat 2007 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan, "Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu'nun Kuracağı ve Katılacağı Ortaklığa Dair Usul ve Esasları Düzenleyen Kararı"nın iptali ve yürütmesinin durdurulmasını içeren dava dilekçesinin, 12 Nisan'da Danıştay'a verildiği bildirildi.

Dilekçede, şu görüşlere yer verildi:

"Bu şirketin kuruluşu, özerk yapıya sahip olan, tek yayıncı kuruluş TRT'nin vericilerinin işletilmesinin şirkete devredilmesi sonucunu doğuracaktır. Vericilerin işletilmesi konusunda şirket kurulması halinde tarafsız bir kamu tüzel kişiliğine sahip olan TRT, vericilerle ilgili kurulacak bu şirkete bağımlı olacaktır ki, bu da TRT'nin özerkliği ve tarafsızlığı ile çelişen bir uygulama olacaktır."

"Verici istasyonlarının kurulup işletilmesi yetkisinin tamamıyla TRT'ye ait olmaması durumunda, TRT yönetimi, yeni programları devreye sokma ve mevcut programların yayın alanlarını genişletme konusunda bağımlı duruma gelecektir" görüşü ileri sürülen dava dilekçesinde, Bakanlar Kurulu Kararı'nın, 2954 sayılı Türkiye Radyo Televizyon Kanunu'na da aykırı olduğu savunuldu.

TRT'nin de aralarında bulunduğu 18 yayın kuruluşunu ortak antende toplamayı amaçlayan Anten A.Ş'nin kuruluşuna ilişkin protokol, bugün törenle imzalanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber