Terör yanıldı biz birleştik

2017'in ilk dakikalarında DEAŞ'lı Maşharipov, uzun namlulu silahla eğlenen insanları gözünü kırpmadan taradı. Türkiye, yeni yıla 39 kişinin acısıyla uyandı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 31 Aralık 2017 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Terör yanıldı biz birleştik

GERİDE GÖZÜ YAŞLI ANNELER-BABALAR KALDI

Bugün Özbek asıllı DEAŞ tetikçisi terörist Abdülkadir Masharipov'un Ortaköy'deki Reina eğlence kulübünde, 39 kişiyi katledip 79 kişiyi ise yaraladığı günün birinci yılı. Katliam, ailelerin yüreğinde derin acılar bıraktı. Ailelerin yaşadığı büyük sancı birinci yılında hala ilk günkü gibi taze ve sıcak. Geride gözü yaşlı aileler kaldı. AKŞAM, Reina'da hayatını kaybedenlerin yakınlarına ulaştı. Ihlamur ağacıyla anısı büyüyecek Karanlık gecede Reina'da ölenlerden biri de Mehmet Kerim Akyıl'dı. Belçika'da babasıyla restoran işleten Akyıl'ın ailesi ve arkadaşları terör kurbanlarının anısına bir anıt dikilmesine karar verdi.

3 OCAK'TA ANITI AÇILACAK

Baba Ali Akyıl "Arkadaşları aramızdan ayrıldığı günden beri 'Ihlamur Parkı'nda hep onu andı. Belediye Başkanımızın izniyle 3 Ocak'ta Ihlamur Parkı'nda anıtı açılacak. Parkta bir de ıhlamur ağacı dikildi. Anıtta 'Terör insanları ayırmak için yanıldı. Çünkü biz birleşiyoruz' yazacak" dedi.

İşini de kaybetti sağlığını da Katliamdan yaralı olarak kurtulan Reina'daki özel güvenlik görevlilerinden Ömer Başut, bacağına isabet eden kurşunla koltuk değneğine bağımlı kaldı. Maddi-manevi büyük kayıplar yaşayan Başut o kabus dolu günleri şöyle anlattı: Ben mahkemeye girmeden ameliyat olmak istemedim. Mahkemede ilk gün o katillerle yüz yüze geldim. Soğukkanlılardı. Mahkemede bacak bacak üstüne atacak kadar cüretkardılar. Avukatları öyle bir savunma yapıyor ki sanki onca insanı biz öldürmüşüz gibi! İnsan insana nasıl kıyabiliyor?

Terör 19 yaşındaki Büşra Köse'yi de aramızdan aldı. Hayatının baharındaki Köse'nin annesi Hülya Topuzlu'nun kızının cenazesindeki "İnsan insana nasıl kıyabiliyor? Şehitlere ağlıyoruz, benim de başıma geldi. Yavrum beni öptü gitti, gelmedi" sözleri kulaklardan bir yıl olmasına rağmen hiç gitmedi.

Beşiktaş şehitlerinin acısını taşıyordu Reina'da şehit olan 21 yaşındaki polis memuru Burak Yıldız'ın acı haberi Mersin'deki ailesini yıkmıştı. Şehit olduğunda daha 2 yıllık memur olan Yıldız babasını kanserden kaybetmişti. Yıldız'ın yüreğinde o günlerde Beşiktaş'taki terör saldırısında şehit olan meslektaşlarının acısı vardı. Oğlum geri gelmeyecek Saldırı sonucu hayatını kaybedenlerden birisi de Suriye'deki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan 25 yaşındaki Mohamad Elhout. Elhout, Antalya'da rehberlik yaparak geçimini sağlıyordu. O gece turistlerle Reina'ya gelen Elhout en son Ortaköy'deki Rodison Blue Otel'den yer bildirimi yapmıştı. Elhout'un annesi Ahed Achky, "Oğlumun katillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Biliyorum oğlum bir daha geri gelmeyecek. Ancak adaletin yerini bulacağına inanıyorum. Bu acıyı tarif etmem mümkün değil. Onun acısı ben hayatımı kaybedene kadar benimle birlikte yaşayacak. O terörist hayvan gibi ölecek! Reina saldırısında hayatını kaybeden Lübnanlı Rita Şami'nin Facebook'taki doğum günü mesajlarının altında arkadaşları halen duygularını dile getiriyor. Sevenleri Rita için "Huzur içinde uyu! Bu terörist bir hayvan gibi ölecek" mesajları paylaşıyor. Şami'nin vefat eden annesi için ise "Huzur içinde uyu. Şimdi annenle birliktesin" paylaşımı yürekleri yaktı. Kızım değil ben ölmeliydim Alaa Al-Muhandis'in babası Omeed Al-Muhandis yaşadığı travmayı anlattı. Ailesini 2012'de Irak'tan, Kanada'ya getiren kimya profesörü Omeed Al-Muhandis "Onun hayatını kurtarmak için gösterdiğiniz çaba evladınızla birlikte yıkılıp gidiyor. Keşke ben ölseydim" dedi.

BÜLENT ŞANLIKAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber