Toplu taşımada ilk kredi kartı

Haber Giriş : 19 Nisan 2007 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu taşıma araçlarında kredi kartıyla ödeme uygulaması ilk kez Garanti Bankası tarafından Çanakkale'de başlatıldı

Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, Çanakkale'de başlayan uygulamayla ilgili ?Bu sistem Avrupa'da ilk kez Çanakkale'de uygulanıyor? dedi. Sezgin ?Garanti Bankası tarafından uygulamaya sokulan sistemle, Paracard sahipleri, bilet satın almak zorunda kalmadan, kartlarını şehir içi ulaşımında kullanabilecek. Ulaşım masraflarını ay sonu hesap hareketlerinden takip edebilecek? diye konuştu.VATAN


Belediye otobüslerinde bilet yerine kredi kartı dönemi

Garanti Bankası'nın ParaCard'ları, dünden itibaren Çanakkale'de toplu ulaşımı sağlayan 120 otobüste kullanılmaya başlandı. Avrupa'da ilk kez uygulamaya sokulan sistem ile kart sahipleri, bilet satın almak zorunda kalmadan, kartlarını şehir içi ulaşımda kullanabilecek ve ulaşım masraflarını ay sonu hesap hareketlerinden takip edebilecek.

Sistem, kullanıcıları bozuk para taşıma, sıra bekleme gibi zahmetlerden kurtarırken, bilet unutma derdine de son verecek. Uygulamanın bir sonraki adımında tüm banka kartlarının farklı şehir ve bölgelerde ulaşım için kullanılması hedefleniyor. Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, zaman içinde uygulamaya, öncelikle Bonus Trink olmak üzere tüm Garanti Bankası kredi kartlarını dahil edeceklerini söyledi. Sezgin, "Kısa bir süre sonra, altyapısını kurduğumuz sistemden diğer bankaların kart sahipleri de yararlanabilecek. Çanakkale'de attığımız ilk adımı farklı şehirlere ve ulaşımın her alanına yaymayı hedefliyoruz." dedi. Kentkart Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Basmacı ise tamamıyla Türk mühendislerinin eseri olan kart okuma cihazlarının patentinin de kendilerine ait olduğunun altını çizdi.

ZAMAN
Otobüste banka kartı devri

Garanti Bankası'nın banka kartı ParaCard, Çanakkale'de toplu ulaşımı sağlayan 120 otobüste kullanılmaya başlandı. Uygulamanın, tüm banka kartlarına, farklı şehir ve farklı bölgelere yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Avrupa'da ilk kez Garanti Bankası tarafından uygulamaya sokulan bu sistem ile Çanakkaleli ParaCard sahipleri, bilet satın almak zorunda kalmadan, kartlarını şehir içi ulaşımda kullanabilecek, ulaşım masraflarını ay sonu hesap hareketlerinden takip edebilecek. Sistem, ParaCard kullanıcılarını bozuk para taşıma, sıra bekleme gibi zahmetlerden kurtarırken, bilet unutmaya da son verecek.

Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin "Zaman içinde uygulamaya, tüm kredi kartlarımızı dahil edeceğiz. Kısa süre sonra, diğer bankaların kart sahipleri de yararlanabilecek. Çanakkale'de attığımız ilk adımı farklı şehirlere ve ulaşımın her alanına yaymayı hedefliyoruz" dedi.

RADİKAL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber