19 Nisan 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2007 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gündem - 19 Nisan 2007 - Perşembe

1- Restorasyonu tamamlanan, Yüce Önder Atatürk'ün evi "Atatürk Müze Köşkü", Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle açılacak.

2- Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

3- Başbakan Erdoğan, İstanbul'da "Meridyen Destek Derneği Programı"na katılacak.

4- Ali Dinçer, toprağa veriliyor.

- TBMM Başkanvekili ve CHP Bursa Milletvekili Dinçer için Abdi İpekçi Parkı'nda, ardından da TBMM'de tören yapılacak.

- Dinçer'in cenazesi, Kocatepe Camisi'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığında toprağa verilecek.

5- Dünyanın büyük ekonomileri...

- IMF'ye göre, 2008 yılında Türkiye'nin satınalma gücü paritesiyle yurt içi geliri toplamda 750 milyar doları, kişi başına yurt içi gelirde ise 10 bin doları ilk kez geçecek.

6- Malatya'daki yayınevi cinayetleriyle ilgili gelişmeler izleniyor.

7- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına katılmak üzere Belgrad'a gidiyor.

- Gül'ün akşam saatlerinde yurda dönmesi bekleniyor.

8- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Ankara'da, toplam 24 milyon avro tutarında hibenin dağıtılacağı, 6 ili kapsayan AB destekli DOKAP Bölgesel Kalkınma Programı bilgilendirme toplantısına katılacak.

9- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, "Küreselleşen Ekonomide Serbest Bölgeler için Fırsatlar ve Riskler" temasıyla Antalya'da düzenlenen WEPZA-Dünya Ekonomik İşleme Bölgeleri Birliği (Serbest Bölgeler) 2007 Yıllık Konferansı'nın açılışında konuşacak.

10- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Ankara'da İl Çevre ve Orman müdürleri Toplantısı'na katılacak.

11- TBMM'den...

- Genel Kurul, gündemindeki konuları görüşecek. (Saat:

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Teşkilatının görev süresinin uzatılması ile seraların bina inşaat harcından istisna tutulmasını öngören yasa teklifleri görüşülecek.

- KİT Komisyonu, Milli Piyango İdaresi, Eti Maden İşletmeleri ve Karadeniz Bakır İşletmeleri AŞ'nin 2005 yılı hesabını denetleyecek.

12- Siyasi partilerden....

- ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan'ı partilerinin genel merkezinde ziyaret edecek.

- BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, partisinin Başkanlık Divanının oluşturulacağı toplantıya başkanlık edecek ve basın toplantısı yapacak.

13- Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Rene Van Der Linden'in girişimiyle Türk, Yunan, KKTC'li ve Rum parlamenterlerin katılımıyla Strasbourg'da toplantı yapılacak.

14- Kuveyt Maliye Bakanı Bader Mishari Al Humaidhi başkanlığında, aralarında Adalet ve Evkaf Bakanı ile Sağlık Bakanı'nın da bulunduğu Kuveyt heyeti, İstanbul'da, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve iş adamlarıyla görüşecek.

- Heyet üyeleri İTO'nun akşam yemeğine katılacak.

15- Vefat eden Türkiye Barolar Birliği eski Başkanlarından Prof. Dr. Eralp Özgen için Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Ankara Adalet Sarayı'nda tören yapılacak.

- Özgen'in cenazesi, Kocatepe Camisi'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Çayyolu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

16- Avea Üst Yöneticisi (CEO) Cüneyt Türktan, Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany ve 20 yerli yabancı finans kuruluşunun yöneticilerinin katılımıyla 1,6 milyar dolarlık sendikasyon kredisinin imza töreni İstanbul'da yapılacak.

17- KKTC Başbakanlık Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Lefkoşa'da ikinci uluslararası sivil savunma tatbikatı düzenleyecek.

- Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da tatbikata katılarak bir konuşma yapacak.

18- TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul'da MÜSİAD'ın "Türkiye Ekonomisinde Son Gelişmeler ve Yeni Ufuklar" konulu geleneksel perşembe toplantısına konuk olacak.

19- Fuar...Konferans...Toplantı...Yürüyüş

- Enerji sektörü profesyonelleri ve ilgililerinin katılacağı Petroleum İstanbul 2007 fuar ve konferansı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde başlayacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kuruluşları Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısı, Şanlıurfa'da başlayacak.

- Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yöneticiler Meclisi, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığının ev sahipliğinde Gaziantep'te toplanacak.

- Uluslararası İzmir Fuar Alanında "4. Anne ve Çocuk" ve "Güzellik Dünyası- 1. Kozmetik, Estetik, Kuaför ve Güzellik Ekipmanları" fuarları açılacak.

- İzmir'de, 15. Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği, Karşıyaka Çarşısı'nda yapılacak kortej yürüyüşü ile başlayacak.

20- Petrol umudu...

- Türkiye'nin en kaliteli ikinci kuyusu olduğu belirtilen Adıyaman Batı Gökçe'de, üretime bir hafta içinde başlanacağı bildirildi.

- 25-26 gravite petrol bulunan "Doğu Karakuş"taki 3 numaralı kuyuda hazırlıklar tamamlanırken, 2 numaralı kuyunun bu ay tamamlanacağı, hedefin 10 kuyu olduğu belirtildi.

21- İMKB, TBMM KİT Komisyonu tarafından denetlenecek...

- TBMM KİT Komisyonu Başkanı Nurettin Canikli:

- "Bugüne kadar denetim dışında kalan İMKB, Altın Borsası ve TürkEximbank'ın, KİT komisyonu tarafından denetlenmesi için karar aldık."

22- "Vakıf yüzsüzleri" deşifre edilecek...

- Vakıflar Genel Müdürlüğü, yurt genelinde başlattığı çalışmayla yaklaşık 26 bin kişi ve kuruluşun, yıllardan beri tek bir kuruş ödemeden vakıf arazisi olan arsa, iş yeri ve konutları kullandığını belirledi.

- Çıkarılan kanunla söz konusu kişi ve kurumlardan yaklaşık 15 bini ile anlaşılarak geriye dönük 5 yıllık ecrimisil bedelinin tahsil edildiğini bildiren Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, "vakıf yüzsüzleri" olarak ilan ettikleri 11 bin kişi ve kurum hakkında, işgal ve tahliye davaları açacaklarını belirtti.

23- Avrupa Erkekler ve Bayanlar Büyükler Halter Şampiyonası, Fransa'nın Strasbourg kentinde sürüyor.

- Milli takımda erkeklerde 69 kiloda Ekrem Celil ve Yasin Arslan, podyuma çıkacak.

24- Avrupa Büyükler Grekoromen Güreş Şampiyonası, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da başlıyor.

- Şampiyonanın ilk gününde 55 kiloda Hüseyin Aygün, 66 kiloda Refik Ayvazoğlu, 84 kiloda Nazmi Avluca ve 120 kiloda İsmail Güzel mindere çıkacak.

25- MotoGP'de Türkiye Grand Prix'sine doğru...

- Organizasyon öncesi Türkiye Spor Yazarları Derneğinin Levent Sosyal Tesisleri Aydın Doğan Eğitim Merkezi'ndeki basın toplantısına Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ile MotoGP'nin organizatörü Carmelo Ezpeleta katılacak.

- MotoGP sürücülerinden Valentino Rossi, Casey Stoner, Marco Melandri, Chris Vermeulen ve Kenny Roberts, İstanbul Park'ta basın toplantısı düzenleyecek.

- Sürücüler Marco Melandri, Nicky Hayden, Daniel Pedrosa, Carlos Chea, Andrea Dovizioso ve Shuhei Aoyama, Kuruçeşme Hotel Les Ottomansta basın toplantısı yapacak.

26- Futbolda 15 Yaş Altı (C) Genç Milli Takımı, Hollanda ile 2. özel maçını Fethiye'de yapacak.

27- Lig B 1. ve 2. Klasman Gruplarında 11. hafta maçları yapılacak.

28- Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Mecidiyeköy'deki Galatasaray Sportif AŞ binasında basın toplantısı yapacak.

29- 14. Nazım Canca Uluslararası Ümitler Judo Turnuvası ile ilgili basın toplantısı Ankara'da yapılacak.

30- Wushu Federasyonu Başkanı Ebubekir Hocaoğlu, Eyüp Pierre Loti Tepesi Turistik Tesisleri'nde yapacağı basın toplantısında, federasyonun misyonu ve hedeflerini anlatacak.

31- Fenerbahçe ile Gaziantepspor ligde 42. randevuda...

- Geride kalan maçlarda sarı-lacivertli ekibin galibiyetlerde 26-8 üstünlüğü bulunuyor.

- Gaziantep'te yapılan toplam 19 lig maçında her iki takım da 7'şer galibiyet alırken, birbirlerine 30'ar gol attı.

- Gaziantepspor, 10 Kasım 2000 tarihinde kendi evinde 2-1 kazandığı maçın ardından, Fenerbahçe ile ligde yaptığı son 12 lig maçında da galip gelemezken, bu süre içinde 11 yenilgi, 1 beraberlik aldi.

32- Hakan Şükür'ün rekor stresi...

- Türk futbol tarihine damgasını vurarak, gözünü Metin Oktay ve Tanju Çolak'ın gol rekorlarına diken deneyimli futbolcunun lig maçlarında yaklaşık 3 aydır golü yok.

- Ligdeki son golünü 27 Ocak'ta Ankaraspora atan Hakan Şükür, kendisini, Metin Oktay'a ait, Galatasaray formasıyla en çok gol atan futbolcu rekoruna taşıyacak golü bir türlü filelere gönderemedi.

33- Beşiktaş'ta sarı kart alarmı...

- Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren siyah-beyazlılarda kritik maçlar öncesi 8 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

- Sezon başından bu yana toplam 7'şer sarı kart gören Baki ve Burak'ın yanı sıra, 3'er sarı kartı bulunan Nobre, Ricardinho, Fahri, Koray, Serdar ve Mehmet, görecekleri ilk sarı kartta takımlarını yalnız bırakacak.

34- Basketbolda 22. Erkekler Türkiye Kupası sahibini buluyor.

- Efes Pilsen, 7 şampiyonlukla bu kupayı en fazla kazanan takım oldu.

- Efes Pilsen'i, 3'er kupayla TOFAŞ ve Ülkerspor, 2'şer kupayla Galatasaray ve İTÜ izliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber