Sağlık Bakanlığı Müsteşarı ve Yardımcısının aynı zamanda klinif şefi olarak görevlendirilmesi tartışma yarattı

Haber Giriş : 09 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar ile Müsteşar Yardımcısı Sebahattin Aydın'ın Bakanlıktaki görevleri ile birlikte Bakanlığa bağlı eğitim hastanelerinde "Klinik Şefi" olarak görevlendirildikleri ortaya çıktı. Uygulama "Hem Müsteşar hem Şef. İki iş bir arada yapılabilir mi?" tartışmalarını da beraberinde getirdi. Müsteşar Ünüvar'ın Ankara Numune Hastanesi, Müsteşar Yardımcısı Aydın'ın da İstanbul Haseki Hastanesi'nde "Klinik Şefi" olmalarına ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın resmi yazısı ile görevlendirilmelerine rağmen hastanelere uğramadan şeflik yaptıkları belirlendi. Konu, CHP Denizli Milletvekili Mehmet Neşşar tarafından Meclis gündemine de getiriliyor. Neşşar, uygulamanın "yandaşlarını kayırma" ve "Müsteşar ve yardımcılarına şef kontenjanından ayda 5 milyar fazla para alabilmek" için yapıldığını iddia etti. Neşşar, "belirli kadroları işgal etmek ve hiç hastaneye bile gitmeden şef döner sermaye geliri almak üzere oluşturdukları bu uygulamaya son verilmelidir" diyerek Başbakan Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu.

Hastane de Neresi?
Müsteşar Necdet Ünüvar, uygulamanın yasal olduğunu savundu. Kadrosunun Sağlık Bakanlığı'nda olduğunu ve daha önce Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde görev yaptığını hatırlatan Ünüvar, "Sadece mesleki kabiliyetlerimizi kaybetmemek için verilen bir görev. Ara sıra gidip pratiğimizi yapmak için böyle bir görevlendirmeyi biz istedik" dedi. Ünüvar, "Bugüne kadar hiç şefi olduğunuz hastaneye gittiniz mi?" sorusunu ise "Hayır, ne yazık ki bugüne kadar istememe rağmen hiç gidemedim" şeklinde yanıtladı. Numune Hastanesi döner sermayesinden para almadığını, maaşının dışında bir gelir elde etmediğini anlatan Ünüvar, iki görevi bir arada yürütmesini "Ben alanımda ilk 50-60 profesörden birisiyim. Şeflik için tek amaç bilimsel aktivitelerden kopmamak" şeklinde açıkladı. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sebahattin Aydın da İstanbul Haseki Hastanesi'nde Şeflik görevini yürütüyor.

Kadrosunun Van 100. Yıl Üniversitesi'nde olduğunu, buradan maaş aldığını anlatan Aydın, görevli olduğu hastaneye ancak "iki-üç kez" gidebildiğini belirtti. Aydın, "Bu görevlendirme tabii ki Hastane Başhekimine Bakanlıktan yazılan resmi bir yazı ile yapıldı. Nisan'a kadar gidemiyordum. Nisan'dan sonra üç kez gittim, birinde de ameliyata girdim" dedi. Aydın, üniversiteden aldığı maaşın yanı sıra 265 milyon lira Haseki Hastanesi'nden, 600 milyon lira da Bakanlık Merkez döner sermayesinden aldığını açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şaban Şimşek'in de Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde "Şef" olarak görev yaptığı öne sürüldü.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber