Türkiye'den 'Hakan Atilla' kararı sonrası 3 aşamalı plan

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın İran'a Amerikan ambargosunu delme iddiasıyla New York'ta yargılandığı davada 'suçlu' bulunmasının ardından Türkiye de harekete geçti. Türkiye'nin yol haritasına göre yargılamanın zincir davalara dönüşüp dönüşmeyeceğine bakılacak. Yaşadışı delil itirazı, üst mahkemeye taşınacak. Dava, uluslararası platforma götürülebilir

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Ocak 2018 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'den 'Hakan Atilla' kararı sonrası 3 aşamalı plan

HÜKÜMET, ABD'deki eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla davasında jürinin altı suçlamanın beşi için verdiği 'suçlu' hükmünün ardından tepkisini dile getirirken, bundan sonraki olası gelişmelere yönelik olarak da 'pozisyon' geliştiriliyor.

Hürriyet Gazetesinden Rıza Canikligil ile Nuray Babacan'ın haberine göre, Başbakan Binali Yıldırım'ın, son AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında dava değerlendirilirken "ABD aba altından sopa gösteriyor. Bu hukuki değil, siyasi bir dava. Yakından takip ediyoruz, bundan bir şey çıkmaz ama ardından başka davaların gelmesi için bir altyapı oluşturuluyor" dediği öğrenildi.

ZİNCİR DAVALAR GELEBİLİR

Hükümet kaynakları da, bu davanın pilot kabul edilerek, zincir davaların gündeme gelip gelmeyeceğinin izleneceğini dile getirdi. Dava sırasında siyasi bazı isimlerin gündeme getirilmesinin, buna zemin hazırlama amacı taşıdığını savunan hükümet kaynakları, "Bu davayla ilgili üç ay sonra (11 Nisan) verilecek mahkeme kararından bağımsız olarak, bazı savcıların bu konuda hazırlık yapma olasılığı var. Bunun hükümete yönelik bir siyasi dava olarak kullanılma olasılığını dikkate alıyoruz" diye konuştu.

Öte yandan New York Times gazetesi, bankaları dolandırmak suçunun bile 30 yıla kadar hapis öngördüğüne işaret etti.

Nuray BABACAN- Razi CANİKLİGİL

Yazının tamamını okumak için Tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber