Çubuk'ta vatandaşlara su uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2007 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'nın Çubuk Belediyesi Başkanı Adem Tuğluca, ilçeye içme suyu sağlayan Çubuk II Barajı'nın su rezervi bakımından son yılların en düşük seviyesinde olduğunu bildirdi.

Tuğluca, yaptığı yazılı açıklamada, Çubuk'a içme suyu sağlayan Çubuk II Barajı su rezervinin her geçen gün azaldığını belirterek, barajdaki su durumunun şu anda son yılların en düşük seviyesinde olduğunu ifade etti.

Beklenen yağışların gerçekleşmemesi ve halkın suyu tasarruflu kullanmaması halinde ilçede su kesintilerine gitmek zorunda kalacaklarını dile getiren Tuğluca, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Halkımızdan suyu israf etmeden kullanmalarını istiyoruz. İlçemizin nüfusunun artması, içme ve kullanma suyuna duyulan gereksimi sürekli artırıyor. Kurak geçen mevsimler, barajları olumsuz etkilemektedir. Özellikle bu yıl Çubuk II Barajı'ndaki su miktarı geçen yıla göre yüzde 60 daha azaldı. Barajdaki su seviyesi şu anda alarm verir noktaya geldi.''

Tuğluca, ilçede kış aylarında günde ortalama 9 bin, yaz aylarında ise 12 bin metreküpün üzerinde su tüketildiğine dikkati çekerek, ''Bütün vatandaşlarımızın, musluklarından akan su hiç tükenmeyecekmiş gibi değil su kaynaklarının her an azalacağını göz önünde bulundurarak davranması gerekir. Vatandaşlarımızdan, şebeke suyunu, kilim, araç yıkama ve bahçe sulamada kullanmamalarını istiyoruz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber