Kuru sıkı tabancalara düzenleme getiriliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2007 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz, kuru sıkı tabir edilen ses ve gaz fişeği atabilen silahların, fonksiyonel olsun veya olmasın 18 yaşından küçüklere satılmasını yasaklayan yasa teklifi verdi.

Teklif İçişleri Komsiyonu'nda ele alınan yasa tasarısıyla birleştirildi. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde komisyonda ele alınacak düzenleme ile kurus sıkı yasaklanıyor. Topuz, yasa teklifinde kuru sıkı tabancalara düzenleme getirilmesini öngörüyor. Buna göre, kuru sıkı tabir edilen ses ve gaz fişeği atabilen silahlar 18 yaşından küçüklere satılmayacak. Bunların satışı mermi veya av malzemesi ya da yivsiz tüfek satışı yapmak için veliliklerce izin verilen yerlerde satılacak. Bunları satan bayilerin üçüncü şahıslara devri halinde bir ay içinde mahalli kolluğa bildirilecek.

Söz konusu silahlar her an kullanıma elverişli olmayacak ve kolay ulaşılmayacak şekilde kutu içerisinde nakledilecek. Bunların dışında nakilleri taşıma olarak kabul edilecek. Yeni düzenlemeye göre bu silahları yetkili mercilerden izin almadan imal edenlere 1-3 yıla kadar hapis ve 3 bin güne kadar adli para cezası verilecek. Bu hükümler dışında üretim ya da ruhsata tabi silaha dönüşecek şekilde üzerinde tadilat yapanlara 6aydan 2 yıla kadar hapis cezası ve 2 bin güne kadar adli para cezası verilecek. Bu hükümlere aykırı davrananlara ise 3 aydan 1 yıla kadar hapis ve bin güe kadar adli para cezası uygulanacak. Suça konu cihaz, alet ve makineler müsadere edilecek. Ayrıca bu kanun yürürlüğe girdiği tarihte üretim yapmakta olanlar, bu kanunla belirlenen esas ve usullere göre 6 ay içinde gerekli izinleri almaları zorunlu hale getiriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber