Eğitim-Sen, 21 Nisan'da ek ders eylemi yapacak, 25 Nisan'da alanlara çıkacak

Haber Giriş : 20 Nisan 2007 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Genel Sekreteri Emirali Şimşek, AKP'nin kendi yandaşlarına kadrolaşma fırsatları sunduğunu savundu. Şimşek, ?Yönetici Atama Yönetmeliği'nin 13 Nisan 2007 tarihinde çıkmasından iki saat sonra genelge çıkartılarak, 16 Nisan 2007 tarihinde okullarda uygulamayı başlatmıştır? dedi.

Eğitim-Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek yaptığı açıklamada, Yönetici Atama Yönetmeliği'nin ?Yangından mal kaçırır? gibi çıkartıldığını ve AKP'nin tarihinin en hızlı kadrolaşma operasyonunu gerçekleştirdiğini ileri sürdü. Yönetmeliğin 13 Nisan tarihinde yayınlanmasının ardından AKP'nin yandaşlarını toplayarak okulları paylaştırdığını söyleyen Şimşek, toplantılarda yönetici ataması için istenen koşullardan birisinin de AKP'ye yakın sendikaların üyesi olmak gerektiğini kaydetti. Şimşek, ?Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmalarında ortaya çıkan ortam fırsat bilinerek, on binlerce yönetici ataması oldu bittiye getirilmek isteniyor. Konuya ilişkin duyuru yapmayan Milli Eğitim Bakanlığı'nın asıl niyetinin kadrolaşma olduğu ortaya çıkmıştır? diye konuştu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın daha objektif bir yönetmelik çıkarması gerektiğini belirten Şimşek, söz konusu yönetmelikle AKP'nin kadrolaşmada ne kadar gözünün karardığını gösterdiğini kaydetti.

?MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİNİ VE VALİLERİ UYARIYORUZ?

Eğitim-Sen olarak milli eğitim müdürlerini ve valileri konu hakkında uyardıklarını belirten Şimşek, ?AKP'nin oyununa alet olmayın, Eğer kadrolaşma operasyonunun parçası olursanız, siz de hukuk dışı davranmış olursunuz? dedi.

Şimşek, 21 Nisan 2007 tarihinde ek ders ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle Bakanlık önünde eylem yapacaklarını söyledi. Hizmet Üretimi Durdurma Eylemi yapacaklarını dile getiren Şimşek, 25 Nisan'da da tüm eğitim emekçilerini eyleme katılmaya çağırdı.

(ANKA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber