DİSK, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamakta ısrarlı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2007 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Taksim'de 1 Mayıs'ı kutlama taleplerine ilişkin, "Biz yasa dışı bir iş yapmıyoruz" dedi.

Çelebi, Metro Grosmarket çalışanlarını kapsayan toplu iş sözleşmesi imza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, İstanbul Valisi Muammer Güler'in İl Güvenlik Toplantısı sonrasında, "1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasına kesinlikle izin verilmeyeceği" sözlerini hatırlatması üzerine, Çelebi, kararlarının arkasında olduklarını söyledi. Çelebi, şunları kaydetti:

"Biz yasa dışı bir iş yapmıyoruz. Bir yasa dışılık ve çifte standart varsa, sayın valimizin tutumudur. Sayın valimizin bu bayramı bir gerilim noktasına sürüklememesini diliyorum. Bizim açımızdan bu bayram işçilerin birlik, mücadele, dayanışma, taleplerimizi alanlarda ilan etme günü. Bunun dışında bir gerilim noktasına, özellikle birilerinin bu gerilime çekmemesini diliyorum."

Sorunları soğukkanlılıkla aşacaklarına inandığını vurgulayan Çelebi, bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ile görüştüklerini, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile de görüşeceklerini bildirdi.

Süleyman Çelebi, "Gerekirse Sayın Başbakan ile görüşeceğiz ama biz Taksim'de 1 Mayıs'ı kutlayacağız. Yasa dışı bir şey yok ortada" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber