Samsun'daki rüşvet diyalogları poliste

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 21 Nisan 2007 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da AKP'li belediye ve il yöneticileriyle işadamlarının da aralarında olduğu 63 kişinin gözaltına alındığı 'A Takımı' operasyonu kapsamında yapılan telefon dinlemesi rüşvet çarkını bütün ayrıntısıyla ortaya koydu. Akaryakıt istasyonu kuracaklardan 'bağış' adı altında 50 bin YTL ile 200 bin YTL arasında para istenmiş.

Olay, dokuz ay önce Samsun Cumhuriyet Savcılığı'nın akaryakıt vurgununu araştırmak için bazı kişilerin telefonlarını dinlemesiyle ortaya çıktı. Samsunspor Kulübü'ne bağış adı altında büyük paralar karşılığında akaryakıt istasyonu ruhsatı verildiği saptanınca, soruşturma bu yöne kaydırıldı. Bağış olarak toplanan paraların yanında kimi zaman da belediyeye 'bağış' veya 'iş makinesi alımı' adı altında da akaryakıt istasyonu sahiplerinden para alındığı bilgisine ulaşıldı. Akaryakıt bayileri arasında çeşitli tarihlerde geçen telefon konuşmalarında, 'Bu belediye milleti haraca bağlamış 200 milyarlardan bahsediyorlar', '150 milyar hesabına yatırdım. 50 milyar da elden verdim' gibi ifadelerin yer aldığı öne sürüldü.

Belediye başkanı ifade verdi

'A Takımı' operasyonuyla ilgili Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Yusuf Ziya Yılmaz dün savcılığa davet edilerek bilgisine başvuruldu. Adliye binasının arka kapısından giren Yılmaz, soruşturmayı yürüten Savcı Ali Nevzat Açıkgöz'e yaklaşık bir saat bilgi verdi. Başkan Yılmaz yine adliye kapısının arka kapısından otomobiline binerek ayrılırken, görüntü almak isteyen gazeteciler, belediye görevlileri oldukları belirtilen kişilerce tartaklandı. Operasyon cerçevesinde gözaltına alınan zanlılardan 52'si Samsun Cumhuriyet Savcısı Ali Nevzat Açıkgöz tarafından ifadelerinin alınmasının ardından mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı. Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Adnan Bahadır, Genel Sekreter Kenan Şara, AKP İl Başkan Yardımcısı Fikret Kademoğlu ile Tekkeköy İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı Necip Çift'in de aralarında olduğu 11 kişi, 'ihaleye fesat karıştırmak', 'rüşvet alıp vermek', 'rüşvete aracılık etmek' ve 'dolandırıcılık' suçlamalarından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber