Tük Büro-Sen, Sivil Savunma Genel Müdürü suç duyurusunda bulundu

Haber Giriş : 21 Nisan 2007 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tük Büro-Sen, Sivil Savunma Genel Müdürü Atilla Özdemir hakkında, sendika üyelerine "vatan haini" dediği gerekçisiyle suç duyurusunda bulundu.

ANKARA(ANKA)-Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Tük Büro-Sen), Sivil Savunma Genel Müdürü Atilla Özdemir hakkında, sendika üyelerine "vatan haini" dediği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Türk Büro-Sen, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda, Sivil Savunma Genel Müdürü Atilla Özdemir'in savunma tatbikatında başarı nedeniyle personeli tebrik ettiği, yapılan sendikal hareket hakkında da "Bunu yapanlar en ağır şekilde cezalandırılacaktır" dediği hatırlatıldı.

Suç duyurusunda, İçişleri Bakanlığı'nın sendika üyeleri, şube yöneticileri ve genel merkez yöneticileri hakkında soruşturma açtığı kaydedilerek, "Açılan soruşturmayla söz konusu üye ve yöneticiler mağdur ve rencide edilmiştir" denildi. Özdemir'in sendikalı personele yönelik olarak, "Yapmış olduğunuz bu davranış vatan hainliğidir" dediği kaydedilen suç duyurusunda, sendika üyeleri hakkında, "Üyelerimiz vatanları için her gün risk almaya hazır olan ve bundan yerinmeyen kişilerdir" ifadesi kullanıldı.

Suç duyurusunda Özdemir hakkında, TCK'nın 118'inci maddesinde yer alan "Sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi" suçundan altı aydan iki yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması istendi. Ayrıca, TCK'nın 125'inci maddesinde yer alan kişilere "Hakaret" suçundan üç aydan iki yıla kadar yargılanması talebinde bulunuldu.

(ANKA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber