'Bunalan' vatandaş iktidara dava açtı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 22 Nisan 2007 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaş Necati Uğur, AKP'nin icraatından rahatsız olduğunu belirterek Erdoğan, Arınç ve tüm bakanlardan tazminat istedi

AKP hükümetinin uygulamalarından rahatsız olan vatandaş Necati Uğur, "İktidar olmanın her şeyi yapabilme özgürlüğü olmadığını hatırlatmak isterim" diyerek mahkemeye gitti. Uğur, "Her gün kafamda nereye gidiyoruz sorulardan bunaldım" diyerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve tüm bakanlardan tazminat istedi.

Uğur, ilk duruşması 24 Nisan'da yapılacak dava dilekçesinde, kendisine manevi üzüntü verdiğini belirttiği soruları şu başlıklar altında topladı: "Türk dilinin yok edilişi, tarım ve hayvancılığın yok edilmesi, Gümrük Birliği'nde ısrar ve AB'ye art niyetle ve olağanüstü ödünlerle girme çabaları, Kürt sorunu diye olmayan bir sorunun varlığını kabul etmeleri, memleketi sömürgeleşmeye götüren yabancı sermaye uygulamaları, irticaya arka çıkma ve özelleştirme-yurt topraklarının satışı."

Uğur, Başbakan Erdoğan dahil 23 bakandan ortaklaşa 5 bin 100, Arınç'tan ise tek başına 5 bin 100 YTL olmak üzere toplam 10 bin 200 YTL tazminat istedi. Dilekçesinde, "Yönetenler işlemleriyle fertlere maddi veya manevi zarar vermiş iseler bunu tazmin etmeleri gerekir" diyen Uğur, davada Başbakan ve bakanların, "İcraatımızın müeyyidesi, bir sonraki seçimlerde vatandaşın oyunu alamamak suretiyle iktidardan düşürülebilecekleri" savunması yapamayacaklarını da dile geçirdi.

'Bunalım içinde boğuluyorum'

Uğur, dava açmasına ilişkin yakındığı uygulamaları 15 sayfada uzun uzun gerekçelendirdikten sonra şöyle dedi: "Belirttiğim bu durumlar her gün kafamda devamlı 'Nereye gidiyoruz, memleket nereye doğru götürülüyor?' sorusunu uyandırıyor ve bu sorularla bir bunalım içinde boğuluyorum. Davalılar hakkında 10 bin 200 YTL tazminata hükmedilmesine..."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber