Hainlerin tünel tuzağı çöktü

Burseya'daki beton tünellerin altında elle kazılmış 350 metre uzunluğunda birbirine bağlı, 5 santimetrelik çelik kapılarla kapatılmış tüneller bulundu. Teröristlerin bu tünellere inerek arkadan sızmaya çalışacağı ortaya çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2018 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hainlerin tünel tuzağı çöktü

AFRİN'İN DAĞLARINDA TERÖRİSTLERE GEÇİT YOK!

Zeytin Dalı Harekatı'nın 11. gününde Burseya'nın zirvesinde mevzilenen Türk askeri gece PYD'nin hakim olduğu 915 tepesini bombardımana tuttu. 16 köy 21 tepe ele geçirildi. Burseya'da beton tünellerin altında elle kazılan ve sızmalar için kullanılacak 350 metre uzunluğunda birbirine bağlı, 5 santimetrelik çelik kapılarla kapatılmış tüneller bulundu.

BURADAN SALDIRACAKLARDI

PYD'li teröristlerin bombardıman sırasında buralara inerek arkadan sızmaya çalışacağı ortaya çıktı. Bazı tünellere teröristler tarafından tuzaklama yapıldığı tespit edildi. TSK ve ÖSO batıda bin rakımlı tepede de kontrolü tamamen ele geçirdi. Çıkan çatışmalarda 15 terörist öldürüldü. TSK etkisiz hale getirilen terörist sayısının 35'i DEAŞ'lı olmak üzere 649 olduğunu açıkladı.

YPG'YE 2 DARBE DAHA

Kırıkhan'ın karşısında yer alan Süleyman Halil ve Sati Şaği köyleri, dün sabah gerçekleşen çatışmaların ardından ele geçirildi.

DARMIK'TA BOMBARDIMAN

Sınırdaki Darmık Dağı çevresinde belirlenen terör hedefleri savaş uçakları tarafından bombardımana tutuldu. Fırtına obüslerinden de bölgeye aralıklarla atışlar yapıldı.

HARAÇ TÜNELİ

Kastel Cindo Köyü de tamamen teröristlerden arındırıldı. Teröristlerin, köy girişindeki binaları da karargah olarak kullandığı, tüm evlerin altına tüneller inşa ettiği görüldü. Köydeki kontrol noktaları çevresinde bulunan, üzerinde sözde 'Afrin Kantonu' yazan belgelerin içeriğinde, teröristlerin her geçen araçtan vergi aldığı belirlendi.

AKŞAM TERÖRİSTLERİN İNLERİNDE

AKŞAM, Mehmetçik ve ÖSO'nun ele geçirdiği Burseya'daki tünellere girdi. Labirent gibi kazılan tünellerde teröristlerin bıraktığı silah ve mühimmatlara el konuldu. TSK'nın arama tarama timleri tünellerde titizlikle mayın imhası için çalışıyor. Birbirine bağlantılı tünellerin dağın hem Afrin'e hem Azez'e bakan bölgesine uzandığı ortaya çıktı. Burseya ve diğer ele geçirilen hakim tepelere Mehmetçik üs kuruyor.

'Kara propaganda'ya tokat gibi cevap

TSK hem Batı medyasının hem de terör örgütü yandaşlarının kara propagandalarına tokat gibi cevap verdi. Açıklamada operasyonlarda napalm, kimyasal, biyolojik ve benzeri, uluslararası hukuk ve anlaşmalar tarafından yasaklanmış mühimmatın kullanılmadığı, sivil hassasiyetinin en üst düzeyde tutulduğu vurgulandı:

Harekatın ilk gününden itibaren, bölgede bulunan dini ve kültürel yapılar, tarihi eserler ve arkeolojik kalıntılar hedefimiz arasında değildir. Operasyonun hedefi tamamen terör örgütleridir. BBC önceki gün yaptığı yalan haberde Ain Dara Tapınağı'nın zarar gördüğünü' iddia etmiş bunu kara bir propagandaya dönüştürmüştü.

3 DİLDE BİRLİK ÇAĞRISI

TSK, Türkçe, Arapça ve Kürtçe bildiri hazırladı, Afrin halkına havadan yağdırdı. "Afrin Afrinlilerindir" mesajı veren bildiriye "Besmele" ile başlandı: Komşusuna silah çeken, camilerimizi yıkan, hain PKK/PYD/YPG ve DEAŞ'lı teröristlerin baskı ve zulmüne son verme zamanı. Teröristlerin evlatlarınızı kullanmalarına, geleceğinizi çiğnemelerine izin vermeyin. Teröristlere 'dur' demenin zamanı. Teröristlere karşı hep birlikte olalım. Afrin, Afrinlilerindir.

Ünlü Ortadoğu muhabiri Robert Fisk Independent'a bir YPG'li ile arasında geçen diyaloğu yazdı: YPG'liye 'Eğer Türkiye Cumhurbaşkanı tüm ordusunu, ÖSO ile birlikte Afrin'e yığarsa yarım saatte Afrin kentine girerler dedimO da benimle hemfikirdi.

Hendek avcısı PÖH'ler emir bekliyor!

Doğu ve Güneydoğu'da hendek açan PKK'lı teröristlerin ve evlere kurulan bombalı tuzakların temizlenmesinde büyük rol alan Polis Özel Harekat timleri Afrin'de de görev yapacak.

Zeytin Dalı Harekatı'nda belirli hedeflerin ele geçirilmesinin ardından meskun mahal operasyonu için ikinci aşamaya geçildi. Afrin merkezde sivil halkın evlerine yerleşen, buralarda tuzaklama ve mühimmat yığınağı yapan teröristlerin temizlenmesi için Mehmetçik, adım adım ilerleyecek. Sur, Cizre, Silopi'de benzer taktiği uygulayan PKK'yı TSK ile birlikte omuz omuza hendeğe gömen Polis Özel Harekat (PÖH)'a da "hazır ol" emri verildi. Önümüzdeki süreçte PÖH'lerde sınır ötesi görevine gidecek.

DENEYİMLİLER SEÇİLİYOR

Yapılan değerlendirmede timler, özellikle Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçeleri ile Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya karşı mücadele yürütmüş deneyimli PÖH'lerden oluşturuluyor. Teröristlerin taktiklerini iyi bilen, tuzaklara karşı taktik geliştiren timler bölgede sivil kaybının yaşanmasının da önüne geçecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber