Teknik liseliyi işe alana vergi yok

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Nisan 2007 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, teknik lise mezunlarını işe alanlara vergi teşviği düşündüklerini belirtti. İvedik Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) ziyaret eden Unakıtan şöyle dedi:

"Türkiye ikinci döneme girdi. Bu dönemde katma değeri daha yüksek ürünler üretilecek. Çıkaracağıkız yeni bir kanunla teknik liselerden mezun olanları çalıştıranlara vergi olmayacak. AR-GE teşviki ile de yeni proje üretenlerin ücretlerinin yüzde 80-90'ı vergiden muaf tutulacak. Belki sigorta primlerinin de yarısını almayacağız."

Maliye Bakanı, halen Bakanlar Kurulu gündeminde olan bu düzenlemeyle müteşebbislere para yardımında da bulunulacağını kaydetti.

İş adamlarından, yeni yatırımlara yönelmelerini ve ihracat yapmalarını da isteyen Unakıtan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gidin Çin'e mal satın. Özel madalya benden. (Bunlar hakiki kahraman) diyeceğim. Buraları iş ve aş yatağı. Biz size hizmet edeceğiz. Ama ben aynı zamanda sizin ortağınızım. Benim payımı da unutmuyorsunuz değil mi? Başkalarının yaptığı gibi (Şurada şöyle, burada böyle yapacağız) demeyin. Bir defa faturasız iş yapmayın."

Unakıtan, 30 gıda ürününde KDV indirimi yapılacağı yolundaki haberleri hatırlatan bir gazeteciye, "30 diyenler var, 40 diyenler var, 10 ürün diyenler var. Siz onlara bakmayın, bana bakın. Beni izlemeye devam edin" karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber