Samsun'da rüşvete 200 sayfa 'belge'

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 27 Nisan 2007 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'li Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin 'İhaleye fesat karıştırmak', 'rüşvet' ve 'dolandırıcılık'la suçlanan başkanvekili Adnan Bahadır ile genel sekreteri Kenan Şara önceki akşam teslim olarak tutuklandı.

Akaryakıt istasyonu kuracaklardan 50 bin-200 bin YTL bağış alındığına ilişkin telefon görüşmeleri üzerine polis ve jandarma 'A Takımı' operasyonu başlatmıştı. 200 sayfalık telefon görüşmesi dökümlerinde akaryakıt bayileri A.Ö. ile H.P.'nin şu diyalogları yer aldı:

5 Ekim 2006 tarihli görüşme:

H.P: Belediye milleti haraca bağlamış. 200 milyardan bahsediyorlar. Ben satıyorum 100 litre gaz. 10 bin litre satanla bizi aynı kefeye... Sen duydun mu hiç rakam?

A.Ö: Yok.

H.P: Dün H.T.'nin (Hayati Tekin-Kutlukent Belediye Başkanı) yanındaydım, Kutlukent'te benim benzinliği..

A.Ö: Ha öyle diyor H.T. öyle diyormuş.

H.P: İş şey ettim gittim, A.B.'ye (Adnan Bahadır). Yok iş makinesi istiyoruz, bilmem ne istiyoruz. Yani ne yapacağız ağabey, bir toplanalım da karar verelim ya.

A.Ö: Ya A.B.'yle şey bu memleketi batıracak ağabey.

H.P: Vallahi. Bu işi CHP'ye pas edelim. CHP belediyeyi bir taşa tutsun, topa tutsun ya.

H.P. bu görüşmeden sonra Jandarmaya verdiği ifadesinde, 'Büyükşehir Belediyesi'nde, bağış adı altında petrolcülerden para toplanacağını size kim söyledi' sorusuna, 'Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Bahadır bana bizzat söyledi' diye cevap verdi.

T.Y. ile akaryakıt istasyonu sahibi G.Ç. arasında ise 29 Eylül 2006 tarihinde geçen telefon görüşmesi:

G.Ç: Şimdi ağabey, ben bu T., A. beyin yanına bana diyor ki kepçe al. Ben zaten 150 milyar hesabına yatırdım. 50 milyar da verdim. Baba daha ne vereceğim?

T.Y: Ben sana dedim gitme, para isteyecekler senden.

G.Ç: İyi de ağabey, ben 150 milyarı yatırdım, hatta var ya R. gitmiş H.B.'ye demiş ki, benim yazıhanemde T.'ye 50 milyar para verdi.

T.Y: Hee.

G.Ç: O da gitti belediyede ona buna dağıttı.

..........

T.Y.: Ya git kardeşim, 150 milyar yatırdım de Samsunspor için. Bura içinde de. Daha ne parası vereyim, de. Bunlar partili olduğu için bize hadi güle güle kardeşim diyorlar.

..........

G.Ç: Bu adam bize adilik yapıyor. Bu K.Ş., buna hiçbir şey mi vermedin?

T.Y: Lan verilmez olur mu, o bizim aramızda niye karıştırıyorsun orayı.

İddialarla ilgili, Bahadır ve Şara'nın yanı sıra, aralarında AKP İl Başkan Yardımcısı Fikret Kademoğlu ile Tekkeköy İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Necip Çift'in de olduğu dokuz kişi tutuksuz yargılanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber