Rektörler Muğla'da toplanıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 27 Nisan 2007 13:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Muğla Üniversitesinde düzenlenen ''Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi Çalışma Toplantısı''na katılmak için 55 üniversitenin rektörü Muğla'ya geldi.

Muğla'ya gelen 55 üniversite rektörü ve YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Aybar Ertepınar, ilk olarak Muğla kent merkezindeki Atatürk Anıtı'nı ziyaret ederek, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Ertepınar ve rektörler, anıtın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Muğla kent merkezindeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyan rektörleri taşıyan otobüse polis ve jandarma eskortları eşlik etti, Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenden önce polis köpeği bomba araması yaptı.

-YÖK BAŞKANI TEZİÇ'E YAPILAN SALDIRI-

Töreni izleyen basın mensuplarının sorularını yanıtlayan YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Ertepınar, Muğla'da düzenlenen ''Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi Çalışma Toplantısı''na 55 üniversite rektörünün katıldığını söyledi.

Prof. Dr. Ertepınar, ''Toplantı sonrasında AB uyum programı içinde 'Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi' için belirlenen ana kavramlar ve içerik Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik tarafından rektörlerimize sunulacak'' dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'e yapılan saldırı girişimiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Ertepınar, şunları söyledi:

''Olayla ilgili fazla bir yorum yapmak zor. Sansasyonel girişimler dizisinin bir parçası olarak algılamak lazım. YÖK'ün belli bir tutumu var, bu tutumuyla ilgili zaman zaman kamuoyunda ve yazılı basında fikir hürriyeti çerçevesinde yazılar çıkıyor, tepkiyle karşılanıyor. Ama ilk defa bir kişi farklı bir tepkiyle karşılıyor, ilk defa bu tepkiler bir insanı öldürme girişimi noktasına kadar geldi. Bu tür olaylar bizim yaklaşımımızı değiştirmez, biz yolumuza devam ediyoruz.''

Prof. Dr. Teziç'e saldırı girişiminden sonra üniversitelerin senatolarının bu girişimi kınadığını, toplumsal bir tepki oluştuğunu kaydeden Prof. Dr. Ertepınar, şöyle konuştu:

''YÖK Başkanımızın güvenliği, gelen tehditler nedeniyle 1 ila 1.5 yıldır artırılmıştı. Biliyorsunuz son olay da güçlü güvenlik tedbirleri sayesinde önlendi. Faillerin yakalanmasında bizim verdiğimiz güvenlik kamerası görüntülerinin olumlu katkısı oldu. Olay yerinde zanlıyla konuşan ikinci kişinin varlığı güvenlik görevlisi arkadaşlarımızın ifadeleriyle ortaya çıktı.''

Prof. Dr. Ertepınar, ''Bu olayın ölümle sonuçlanıp sonuçlanmaması önemli değil, güvenlik güçlü olmasaydı bu olay ölümle de sonuçlanabilirdi. Bir olayın önemli olması için ölümle sonuçlanması lazım değil'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber