Başbakan Müsteşarı: İstisnalar dışında kurumdan kuruma ve kurum içi izinlerin hepsini kaldırdım

Haber Giriş : 08 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıllardan beri ülkemizde yediden yetmişe, yerli yabancı herkesin dert yandığı ve Başbakan Erdoğan'ın; ?Bürokratik oligarşiyi bitirmeden önümüz açılmaz? sözleriyle dikkat çektiği en köklü dertlerimizden biri daha tarihe karışacak. Bu amaçla Hükümet, hem vatandaşın hem de ülkenin önünü açacak, yerli ve yabancı yatırımcılara da büyük kolaylıklar sağlayacak olan bir dizi tedbirleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sürekli şikayet ettiği ve bunu her fırsatta dile getirdiği bürokrat engeli de alınan bir dizi tedbirlerle halledilmiş olacak. Hükümet bürokrat oligarşisine son vermek için mevzuat çalışmalarını hızlandırdı. Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, kendi yetkisi de dahil olmak üzere bürokratın, kurumların ve vatandaşların işlerini zorlaştıracak imza yetkilerine tırpan getirildiğini söyledi. Dinçer, kendisine ait bazı yetkileri yayınladığı bir genelge ile nasıl devrettiğini de hatırlatarak, ?Belediyeye alınacak bir sekreterin imzası bile benim önüme geliyor. Bu çok merkezi ve ağır bir tavırdı. Önceki gün yayınladığım genelge ile istisnai kadroların, üniversite araştırma kadrolarının ve üst kurullara geçişler dışında, kurumdan kuruma, kurum içi izinlerin hepsini kaldırdım? şeklinde konuştu.

Hastane ve tapu kadastro

Müsteşar Dinçer, değişik kurumlardan özellikle yurtdışında eğitim görmüş idari görevleri olmayan uzmanları geçici görevle başbakanlığa aldıklarına da dikkat çekerek, bundaki gerekçeyi de yine bürokratın, bürokrasinin vatandaşa gösterdiği zorlukları aşmak olarak gösterdi. Dinçer, ?Bu kişilerden oluşan üçerli-beşerli ekipler kurdum. Bu gruplar özellikle vatandaşların büyük zulüm gördükleri hastanelerde sağlık hizmetlerinin sunumu, tapu ve kadastro birimlerinde hizmetlerin sunumunda ve bazı iş yerlerinin ruhsatlandırılması gibi pekçok konuda çalışırak vatandaşın işlerinin nasıl kolaylaştırılabileceği yönünde çalışmalar yürütüyorlar. Yani bir proje takımı oluşturduk? diye konuştu.

Erdoğan kararlı

Başbakan Erdoğan hükümet icraatları sırasında bürokratik engelleri aşamamaktan dolayı duyulan sıkıntıyı her fırsatta gündeme getiriyor. En son da geçtiğimiz günlerde bir vesile ile bu konuya değinirken, ?Bürokratik oligarşiyi yenmediğimiz sürece, halka olan bu sıkıntı, zulüm devam edecektir. İstisnalar kaideyi bozmaz ama bürokrasi kendine çeki düzen vermelidir ve bürokrasi halkına yardımcı olmanın yollarını aramalıdır. Bürokrat, devletin kurumlarından halkı nefret ettirici değil, aksine kurumları sevdiren olmalıdır? demişti. Başbakan Erdoğan'ın bu kararlılığı sayesinde hükümetin kısa bir süre içerisinde bürokrasi ile ilgili düzenlemeleri yürürlüğe koyması bekleniyor. Yapılacak köklü değişiklikler sayesinde zaman kaybına son verilirken, bürokratların da yetki alanları yeniden sınırlandırılmış olacak.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber