TBMM'de bu haftaki gündem

Haber Giriş : 08 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'de bu hafta yoğun yasama çalışmalarının sürdürülmesinin yanı sıra eski bakanlar Hüsamettin Özkan ve Recep Önal'ın Yüce Divan'a sevkini içeren Soruşturma Komisyonu raporu oylanacak.

Halk Bankası'ndan verilen kredilerde yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile eski Devlet Bakanı Recep Önal hakkında kurulan soruşturma komisyonu raporu, 15 Haziran Salı günü TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek.

Özkan ile Önal'ın Yüce Divan'a sevki isteminin yer aldığı soruşturma komisyonu raporu görüşüldükten sonra Genel Kurul tarafından gizli oyla karara bağlanacak.

Geçen hafta Genel Kurul'da görüşmeleri yarım kalan Türk Telekom'un özelleştirilmesine ilişkin yeni düzenlemeler getiren yasa tasarının da bu hafta yasalaşması bekleniyor.

Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu'nda (CMUK) değişiklik yapan ve DGM'lerin kaldırılmasını öngören yasa tasarısı da bu hafta Genel Kurul'un gündemine gelecek.

İl özel idarelerini yeniden yapılandıran, görev ve yetkilerini genişleten yasa tasarısının da bu hafta Genel Kurul'da ele alınması bekleniyor.

TBMM'deki ihtisas komisyonları da gündemlerindeki tasarıları ele alacak.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber