Seçim önergesi TBMM Başkanlığına sunuldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2007 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'li Kapusuz: Anayasa değişikliği paketi bugün sunulacak

AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tarafından dün açıklanan Anayasa değişikliği paketinin bugün TBMM Başkanlığına sunulacağını bildirdi.


Seçim önergesi TBMM Başkanlığına sunuldu

AK Parti tarafından TBMM Başkanlığına sunulan ve genel seçimin 24 Haziran 2007'ye alınmasına ilişkin seçim önergesinde, "Seçimin erkene alınması, belirsizlikleri azaltacak; milletimizin, güven ve istikrarın devamının sağlanmasındaki beklentisini de karşılamış olacaktır" denildi.

AK Parti grup başkanvekilleri Salih Kapusuz ve Sadullah Ergin ile İstanbul milletvekilleri Hayati Yazıcı ve İdris Naim Şahin imzasıyla TBMM başkanlığına sunulan seçim önergesinde, 22. Dönem Parlamentosunun görevinin 4 Kasım 2007'de dolduğu hatırlatıldı. Önergede, seçimin bu tarihte yapılması halinde, seçim sonrasında, hükümet kurma çalışmaları ve oluşacak hükümetin önce geçici, sonra kesin bütçe yapma zorunluluğunun söz konusu olacağı belirtildi.

Milletvekili genel seçiminin öne alınmasının, seçim sonrasında oluşacak hükümete kendi bütçesini yapma kolaylığı sağlayacağı kaydedilen önergede, aslolanın, istikrar ve güvenin sürdürülebilirliği olduğu vurgulanarak şöyle denildi:

"Esasen, seçimlerin yapıldığı 3 Kasım 2002 tarihinden itibaren, 5. yasama yılı da 30 Haziran 2007'de tamamlanmış olacaktır. Bu süre içinde ülkemiz, güven ve istikrar ortamında ekonomik ve sosyal kazanımların yanında, demokrasisini de güçlendirmek için önemli adımlar atmıştır.

Seçimlerin erkene alınması, belirsizlikleri azaltacak, milletimizin, güven ve istikrarın devamının sağlanmasındaki beklentisini de karşılamış olacaktır.

Bu nedenlerle; Anayasanın 77, 2839 Sayılı Milletvekili Seçim Kanununun 8. maddeleri gereğince, TBMM genel seçimlerinin yenilenerek 24 Haziran 2007 günü yapılması, bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisi kararı alınmasına dair seçim önergesini arz ve teklif ederiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber