Dayakçı kocaya ?ev ödevi' cezası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Mayıs 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA'da eşini döverek burnunu kıran Erdoğan Mete'ye 7 ay 15 gün hapis cezası verdi, bu cezayı denetimli serbestlik kapsamına sokarak üç sayfalık ?Evli bir erkeğin eşine nasıl davranması gerekir' konulu ?ev ödevine' çevirdi. Polis tarafından üç ayda bir eşine kötü davranıp davranmadığı kontrol edilecek olan Mete, bir yıl içinde kötü davranmaya devam ederse 7 ay 15 günlük cezayı çekmek üzere cezaevine girecek.

Merkez Osmangazi İlçesi Panayır Mahallesi'nde oturan 37 yaşındaki Zöhre Mete bir süre önce eşi 48 yaşındaki Erdoğan Mete'nin, tartışma sırasında kendisine sandalye ile saldırıp, yumruk atarak burnunu kırdığını öne sürerek, 16 yıllık eşinden şikayetçi oldu. Adli Tıp Kurumu'ndan rapor da alan Zöhre Mete'nin şikayeti üzerine, Erdoğan Mete hakkında 5'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde, ?Kemik kırılması meydana gelecek şekilde eşini yaralamak' suçundan dava açıldı. Çıktığı son duruşmada eşinin kıskanç bir yapıya sahip olduğunu, gereksiz konulardan hesap sormasına dayanamadığını söyleyen Erdoğan Mete'ye mahkeme hakimi Ali Selçuk Kurur, 7 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Erdoğan Mete'nin bu mahkumiyetini ertelemeyen mahkeme hakimi Ali Selçuk Kurur, dayakçı kocaya üç sayfalık ?Evli erkeğin eşine nasıl davranması gerekir' konulu ev ödevi verdi. Hakim Ali Selçuk Kurur, sanığın üç sayfadan oluşan bu ödevi hazırlayıp, mahkemeye teslim etmesini istedi. Erdoğan Mete'nin, ayrıca bir yıl boyunca üçer aylık dönemler halinde, ?Denetimli Serbestlik Ekibi' tarafından, ?iyi bir koca' olup olmadığının kontrol edilmesine, iyi bir koca olmaması halinde verilen hüküm gereği cezaevine girmesine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber