'Medrese eğitimi' haberi yalan çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2007 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB), Vatan Gazetesi'nde yayınlanan habere yalanlama geldi.

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nce, bugün bazı gazetelerde yer alan 'Medrese eğitimi' ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, ''Van Bostaniçi Lisesi'nde öğrencilerin ev ortamında ders yaptıklarına'' ilişkin haberde ise ''yanlış bilgilerin yer aldığı'' belirtilerek, söz konusu sınıfın, okulun tiyatro çalışmalarının yürütüldüğü ''Drama Odası'' olduğu kaydedildi.

Fiziki mekanları uygun olan tüm okullarda bilişim teknolojisi sınıfları, fen laboratuvarı, kütüphane, spor salonunun yanı sıra drama odalarının yapımının tavsiye edildiği belirtilen açıklamada, bu sınıfların Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO) ve pansiyonlu okullarda öncelikle uygulamaya konulduğu ifade edildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Milli Eğitim Bakanımız Hüseyin Çelik ile Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Koç'un 22.03.2004 tarihinde Van'da imzaladığı bir protokol çerçevesinde Arçelik Firması Türkiye çapında YİBO'lar başta olmak üzere 600'e yakın okulumuzda öğrencilerin ev ortamlarında yaşayabilecekleri bir sınıf oluşturulmuştur. Söz konusu proje ile ilgili haberler, takip eden günlerdeki bütün gazetelerde çok geniş yer almıştır. Yaklaşık 4 yıldır bu uygulama devam etmektedir. Haberin 'Okulda medrese eğitimi' gibi gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan bir başlıkla 4 yıl sonra görülmesi, bu ve benzeri konulardan hareketle gerilim ve gerginlik yaratma çabasından kaynaklanmaktadır. Haberin şekli ve içeriği iyi niyetle bağdaşmamaktadır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber