Vekile maaş memura kesinti

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Mayıs 2007 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİLLETVEKİLLERİ, seçimin 22 Temmuz'da yapılacak olması nedeniyle 7 gün için 3 aylık maaş alırken, milletvekili olmak için 8 Mayıs'ta istifa etmesi gereken devlet memurlarının maaşlarından kesinti yapılacak. Maaşlarını peşin alan devlet memurları, 7 günlük yevmiyelerini devlete geri ödeyecek. Bazı milletvekillerinin konudaki görüşleri şöyle:

SEBEPSİZ ZENGİNLEŞME

AKP Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır: Kamu vicdanını yaralıyor. Kanundan kaynaklanıyor, haksız zenginleşme yok denilse de, özünde haksız. Hukuki bir zorunluluk yok ancak vekil Hazine'ye bağışlayabilir. Bütün seçimlerde böyle olmuştur. 15 Nisan'da maaş alınmış, 24 Nisan'da seçim yapılmıştır. Geçmiş dönemde bu konuyla ilgili yasa teklifi verdim. Kanunun bunu sebepsiz zenginleşme olarak düzenlemesi lazım. Seçim tarihi belirlendikten sonra seçim tarihine kadar maaş ödenmeli. Yani 15 Temmuz'da 7 günlük maaş ödenmeli. Sonrasında seçiliyorsa yeniden maaş ödemesi yapılmalı.

VİCDANEN RAHATSIZ EDİCİ

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart: Vekillerin, seçilemedikleri takdirde maaşlarını iade etmesi gerekir. Seçim tarihinin özellikle bu şekilde getirilmesi yolundaki itirazlarımız ortada. Siyasi iktidar burada sorgulanmalıdır.

AKP Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay: Şu anda seçim telaşındayız, maaş telaşında değiliz. Devlet memurlarında bu süreç nasıl yaşanıyorsa, milletvekillerinde de aynı şekilde olmalı. Bir ayrıcalık olmamalı.

CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu: İade edilme imkanı varsa, geri verilmesi uygun olur. Ben, okul, sağlık ocağı gibi şeyler yaptırıyorum.

ANAVATAN Kars Milletvekili Selami Yiğit: Vicdanen benimsemek kolay değil. Bundan rahatsız oldum. İade edelim diye bir kampanya olursa ben de katılırım.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber