Bürokratın siyaset aşkı

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 05 Mayıs 2007 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bürokratlar, '22 Temmuz sandığı' için kolları acilen sıvadı. Ancak çoğu isim partilerden işaret bekliyor. Davutoğlu ve Ertürk AKP, İrtemçelik CHP, Bölükbaşı ise MHP yolunda....

Her seçim döneminde olduğu gibi yine bürokrasiden sandığa akın yaşanıyor. Özellikle AKP iktidarının önde gelen bürokratları, 22 Temmuz seçimlerinde Meclis'e girebilmek için kolları sıvadı. Ancak "Başbakan'ın 20 bürokratı aday yapacağı, diğerlerine güvence vermediği" söylentisi, bürokratların "temkinli" davranmalarına yol açıyor. Bu nedenle bürokratlar, sürenin kısa olmasına rağmen yine de her 2 koltuktan da olmamak için gelecek işaretleri bekliyor. Genel Merkez'den de "Teşkilatın ve vekillerinizin desteğini almadan istifa etmeyin, maceraya atılmayın" mesajı gönderiliyor.

EN FAZLA MİLLİ EĞİTİM'DE

AKP kulislerinde, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ve Erdoğan'ın danışmanları Nabi Avcı ve Ahmet Davutoğlu'nun AKP listesinden aday gösterileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Kulislerde, Almanya Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik'in CHP'den, Büyükelçi Deniz Bölükbaşı'nın MHP'den aday olacağı dile getiriliyor. En fazla istifa ise Milli Eğitim'de bekleniyor. Müsteşar Yardımcıları Salih Çelik ve Cemal Taşar başta olmak üzere 10 üst düzey bürokratla birlikte toplam 60 istifa öngörülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber