2 bin 500 dolarlık Nissan geliyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 05 Mayıs 2007 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm dünyada başarılı satış rakamları yakalayan Dacia Logan'ı örnek alan Nissan, ?süper ucuz otomobili' piyasaya sürmeye hazırlanıyor

Otomobil sahibi olamayanlara müjde! ?5 bin euroluk otomobil? sloganıyla yola çıkan ve tüm dünyada başarılı satış rakamları yakalayan Dacia Logan'ı örnek alan Nissan, ?süper ucuz otomobili' piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Japon üretici, Türkiye, Çin, Hindistan ve Brezilya gibi gelişmekte olan ülkeler için 2008'den itibaren A segmentinde yer alacak küçük bir araç üretecek.

Otomobilin fiyatı ise 2 bin 500 dolar (1.900 euro) olacak. Renault ile Nissan'ın CEO'su Carlos Ghosn, geliştirilecek aracın Logan'dan tamamen farklı olacağını belirterek, projede Hintli Mahindra ile ortak çalışacaklarını belirtti.

Araçla ilgili ayrıntı vermekten kaçınan Ghosn, Hindistan'da üretim yapmak istemelerini düşük maliyetli otomobil parçalarına bağladı. Ghosn, ?Hindistan otomotiv sektörü büyük bir gelişim içinde. Burada üretilen yan sanayi parçaları Avrupa ve Japonya'ya göre yüzde 30 ucuz. Böylece 2 bin 500 dolarlık aracı zor da olsa üretmeyi başaracağız? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber