İzne geleceği gün şehit oldu...

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 05 Mayıs 2007 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'de yapılan arazi taramasında teröristler tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Malatyalı piyade er Sedat Karaçor'un cenazesi İstanbul'a geldi. Şehit erin, ağabeyinin düğünü için dün izne geleceği öğrenildi.

3 Mayıs günü mayına basarak şehit olan piyade onbaşı 21 yaşındaki Sedat Karaçor'un cenazesi dün İstanbul'da gözyaşları arasında toprağa verildi. Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde vatani görevine yapan piyade onbaşı Sedat Karaçor, annesine sürpriz yapıp, Pazartesi günü ağabeyi Bayram Karaçor'un nişanına gelmeyi planlıyordu. Ancak görev sırasında mayına basarak şehit düşen Sedat Karaçor'un kendisi yerine, İstanbul'a cenazesi geldi. Bayram Karaçor, kardeşinin İstanbul'a nişana gelmek için birliğinden izin aldığını ancak buna ömrünün yetmediğini belirterek, "İç hatlar gelişten bekliyorduk, kargo kapısından geldi. Bu bizim için en acı sürprizi oldu" dedi. Sedat Karaçor'un 10 numaralı kapıdan inen cenazesi, askerler tarafından alındı. Konvoy halinde Ataköy Camii'ne götürülen şehit onbaşının cenazesi, öğle vakti yapılan askeri törenin ardından, Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

ÜSTEĞMEN ŞEHİT OLDU

Öte yandan Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlarda çıkan çatışmada Lice Komando Bölük Komutanı Üsteğmen Muhammed Ali Demir şehit oldu, 2 astsubay ve bir er yaralandı. Üsteğmen Muhammed Ali Demir'in Adana'nın Pozantı ilçesine bağlı Hamidiye köyünde yaşayan annesi Adile, babası Cumali, kız kardeşi Dilek ve kardeşi Bekir Demir aldıkları haberle perişan oldu. Anne Adile Demir, "Sen de ağabeyinin kokusu var, gel de sana sarılayım" diyerek kızına sarılıp gözyaşı döktü. Ağabeyinin şehit olduğu haberini aldıktan sonra gözyaşlarına boğulan Dilek Demir, "Lanet olsun o PKK'ya. Ölmedi ağabeyim. Gelecek, şaka yaptım diyecek. 'Bacım ağlama geldim' diyecek " diyerek gözyaşı döktü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber