İkinci evliliğini yapan Belediye Başkanı partisinden ihraç edilecek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Mayıs 2007 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DEMOKRATİK Toplum Partisi (DTP) ikinci evliliğini yapan Belediye Başkanını partiden ihraç ediyor. Parti tüzüğünde üyelerine ikinci evliliği yasaklayan DTP, Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Rüstemgedik Beldesi Belediye Başkanı Orhan Özer'i ihraç istemiyle Disiplin Kururlu'na sevk etti.

DTP Muş il Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun, parti tüzüğü gereği çok evlilik yapanların partiden ihraç gerekçesi olduğunu ifade etti.

?PARTİ TÜZÜĞÜ İZİN VERMİYOR'

Orhan Özer'in parti tüzüğüne aykırı hareket ettiği Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini anlatan DTP Genel Başkan Yardımcısı Altun: ?Parti tüzüğümüzde üyelik şartlarından birisi de ?kişi partiye üye olduktan sonra birden çok kadınla evliliği gerçekleştirdiği durumda üyelikten ihraç edilir, üyeliği düşürülür.' Rüstemgedik Beldesi'nin Belediye Başkanı Orhan Özer de bu çerçevede, ikinci bir evliliği yapmak üzeredir. Kendisiyle bu konuyu defalarca konuşmamıza ve kendisini defalarca uyarmamıza rağmen bu tutumunda ısrar etmiştir. Bunun üzerine parti olarak tüzüğün gereğini yerine getirmek için Özer'i ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk ediyoruz'' dedi.

?KAMUOYUNA ANLATILACAK'

Altun, Merkez Disiplin Kurulu tarafından verilecek kararı, daha sonra tüm kamuoyu ile paylaşacaklarını da anlatarak şöyle konuştu:

?Demokrasi sözünü, özgürlük ve eşitlik sözünü en çok kullanan birçok insanımız bile aile içerisinde, toplumda buna uygun bir yaşam kültürünü yerine getirmemektir. Toplumun önünde olan insanlar aile içerisinde, kadına yaklaşım da, çocuğa yaklaşım da demokratik ölçülere uygun örnek olmak zorundadır.''

?ÖRNEK ALINACAK BİR KARAR'

DTP Muş İl Başkanı Sıdık Genç ise, parti genel merkezinin almış olduğu kararın alkışlanacak bir karar olduğunu ifade ederek, ?DTP'nin bu kararı Türkiye'de bir ilk olarak örnek alınması gereken bir karardır'' dedi.

DTP İl Başkanlığı'nda düzenlen basın açıklamasına, DTP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, DTP Parti Meclis üyesi ve Ağrı Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Yılmaz, DTP Kadın Meclisi üyesi Mesude Şahin, DTP'li ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ile çok sayıda partili de katıldı.

Rüstemgedik Belediye Başkanı Orhan Özer de alınan kararın, partisinin kararı olduğunu ve bu aşamada, konuyla ilgili olarak açıklama yapmak istemediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber