'Rektör Hilmioğlu klinik vaka'

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 05 Mayıs 2007 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Malatya Milletvekili ve Meclis Çevre Komisyonu Başkanı Münir Erkal, İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu için 'klinik vaka' ifadesini kullandı.

Rektör Hilmioğlu'nun açıklamalarını 'zırva' olarak değerlendiren Erkal, "Millet iradesini hazmedemeyen tepeden inmeci azınlık kompleksi ile yaşayan dengesiz zihniyetlerin zırvaları alışık olduğumuz bir durumdur. Bu zihniyet millete rağmen var olma alışkanığını geleneğini ısrarla devam ettirmek istemektedir. Bu hastalıklı zihniyetlerin seviyesiz değerlendirmeleri muhatap alınmayacak kadar onursuz ve anlamsızdır. Bu marjinal zihniyet her geçen gün kendini yiyip bitirecek milletin istikrarlı ve onurlu tercihleri karşısında tarihin çöplüğüne atılacaktır." dedi.

Erkal, "Malatya kamuoyu herşeye rağmen bu zırvaları ciddiye almayacak ülkemizi dünya gündeminde onurlu ve şerefli bir yere taşımak için pozitif gayretlerini sürdürecektir. Bu klinik vaka ilk anlarında tarafımdan tespit edilmiş ve gereken tavır bu zihniyete her platformda gösterilmiştir. Bugün bu kışkırtıcı zihniyet iyice kendini deşifre etmiş tepeden inmeci totaliter dayatmacı kimliğini gözler önüne sermiştir. Bu ülkede egemenlik anayasada geçtiği gibi milletindir millet bu egemenliği her alanda kullanacaktır. Bu egemenliği kısıtlamak isteyenler, egemenliğin millet tarafından kullanılmasını engelleyenler milllet iradesinin vakarı ağırlığı ve gücü karşısında akıllarını başlarına almayı öğreneceklerdir. Malatya kamuoyunun bu beyanlara karşı aldıkları onurlu tavır gurur vericidir." ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber