Marmara bölgesinde kuvvetli yağış bekleniyor-Haritalı

Sıcaklık batı ve iç kesimlerde 3 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Mart 2018 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Marmara bölgesinde kuvvetli yağış bekleniyor-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir ve Balıkesir kıyıları ile gece saatlerinde İstanbul'un Avrupa yakasının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde Edirne'nin güney ilçeleri ve Gelibolu yarımadasında, gece saatlerindeyse Çanakkale ile Edremit Körfezi çevresinde yer yer kuvvetli (21-40 kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı ve iç kesimlerde 3 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi ile Ege'de yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Kuzey Afrika kaynaklı toz oluşumunun kuvvetli hava akımları ile taşınarak sabah ilk saatlerden itibaren Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile skşam saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu'da etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar, yağış alan yerlerde çamur yağışları) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yurdun kuzeybatısında beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; akşam saatlerinde Edirne'nin güney ilçeleri ve Gelibolu yarımadasında, gece saatlerindeyse Çanakkale ile Edremit Körfezi çevresinde yer yer kuvvetli (21-40 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber