Hava sıcaklığı bugünden itibaren azalacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2007 10:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hava sıcaklığının bugünden itibaren mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteorolojik verilere göre, hafta sonu tüm yurtta 6 ila 8 derece artarak mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklığının bugün (Salı) iç ve batı bölgelerde, yarın (Çarşamba) ve Perşembe günleri tüm yurtta 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor. Yarın Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzey ve doğusunda, yarın Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Yurdun güney ve doğu kesimleri Perşembe ve Cuma günleri yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği, hava sıcaklığının önümüzdeki hafta sonuna kadar mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

5 büyük ilimizde hava durumu

Bugün Yarın

İstanbul 13/26 13/26

Ankara 15/27 12/26

İzmir 17/28 17/30

Adana 17/31 16/29

Antalya 15/29 13/27


Yurdun kuzey ve batı kesimleri parçalı çok bulutlu, Trakya, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Erzincan, Bingöl ve Sinop çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı, iç ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genel olarak güney ve batı, öğle saatlerinden sonra kuzeybatı kesimlerde kuzey kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek. Bazı illerin beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde tahmin ediliyor:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 27

İstanbul: Parçalı bulutlu 23

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 28

Adana: Az bulutlu ve açık 33

Antalya: Az bulutlu ve açık 30

Samsun: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 28

Trabzon: Az bulutlu, zamanla çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 18

Erzurum: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 22

Diyarbakır: Parçalı az bulutlu 31

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber