HSK Başkanvekili: Açığa çıkanları ihraç ettik, şimdi ince temizlikte

HSK Başkanvekili Yılmaz: FETÖ yargıda temizlendi gibi bir açıklamam kesinlikle olmadı. Bu belli çevrelerin kasıtlı bir çalışması. Şu ana kadar 4 bin 100 yargı mensubunu ihraç ettik. Biz zaten açığa çıkanları tamamen temizledik. Şimdi ince temizliğe başladık

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Nisan 2018 07:30, Son Güncelleme : 06 Nisan 2018 09:08
HSK Başkanvekili: Açığa çıkanları ihraç ettik, şimdi ince temizlikte

HSK Başkanvekili ile yargıda FETÖ temizliği konusunu görüşen Akşam Gazetesi yazarlarından Murat Kelkitoğlu HSK Başkanvekilinin konuya ilişkin görüşlerini aktardı.

HSK Başkanvekili Yılmaz'ın açıklamaları:

"FETÖ yargıda temizlendi gibi bir açıklamam kesinlikle olmadı. Bu belli çevrelerin kasıtlı bir çalışması. Şu ana kadar 4 bin 100 yargı mensubunu ihraç ettik. Biz zaten açığa çıkanları tamamen temizledik. Şimdi ince temizliğe başladık. Bu saatten sonra artık iki şey mümkün. Ya canlı bomba olup kendilerini patlatacaklar (mecazi anlamda söylüyor) ya da etkin pişmanlıktan yararlananların anlatacaklarıyla hareket ederek, temizliği sürdüreceğiz. Etkin pişmanlıktan yararlananların anlattıklarının doğru olup olmadığının sağlamasını yapmak için içimizde bir de kurul oluşturduk. Etkin pişmanlık olmasaydı, çeşitli maskeler arkasına saklanan örgüt militanlarını tespit edip ceza kesemezdik. Allah'tan ByLock çıktı da delil olarak kabul edeceğimiz bir argüman elde ettik. Yoksa işimiz çok zordu. Delil olmadan nasıl ceza vereceksiniz?"

HSK Başkanvekili Yılmaz, bugüne kadar yaşananlar ve devam eden yargılamalarla ilgili de çok ilginç bilgiler verdi:

YÜZLERCE ÖKSÜZ OLURDU

"FETÖ'cülerle ilgili cezalar kesilmeye başladı. Gerekçeli kararlar açıklandıkça nasıl büyük bir tehlike atlattığımızı çok daha iyi göreceğiz. 15 Temmuz bu tehlikelerden sadece bir tanesiydi. 15 Temmuz'u 16'sına bağlayan gece saat 01.00'de 2 bin 740 yargı mensubunun görevine son verdik. Eğer bunu yapmasaydık şimdi yüzlerce Adil Öksüz dışarıda olurdu. 7 Haziran seçim sonuçları sonrası ülkede bir şaşkınlık yaşanıyordu. 12 Haziran'da AYM'nin dershaneler kararı açıklandı, biz aynı gün 49 ihraç kararı aldık. Bu FETÖ'yle mücadelede kararlılığın göstergesiydi".

CUMALAR YEMEKHANEDE

Sohbetin sonlarında Yılmaz, FETÖ'nün ne kadar tehlikeli ve her türlü kılığa girebilen bir örgüt olduğunu anlatmak için şu örneği verdi:

"Yargıtay savcılarının mesai mefhumu yoktur. O yüzden çok fazla kurumda vakit geçirmezler. Sabih Kanadoğlu döneminde, işyerine dahi uğramayanlar, cuma günleri öğlen saatinde yemekhanede toplanırlardı. Niye biliyor musunuz? Bakın biz camiye gitmiyoruz, sizdeniz izlenimi vermek için".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber