Sözleşmeli öğreticiler ek ders ücreti karşılığı görevlendirilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2007 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay'ın ''yürütmenin durdurulması kararı'' üzerine sözleşmeleri feshedilecek sözleşmeli öğreticilerin ek ders ücreti karşılığı görevlendirileceği bildirildi.

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Hüseyin Çelik imzasıyla yayınlanan genelgede, 3 Kasım 2006 tarihinde yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu Kararı ile 2006-2007 eğitim-öğretim döneminde kısmi zamanlı geçici İngilizce Dil Öğreticisi ve Bilgisayar Öğreticisi çalıştırılmasına imkan sağlandığı belirtildi.

Genelgede, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası'nın (EĞİTİM-SEN) bu karar ve ilgili genelgenin yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle açtığı davada Danıştay 12. Dairesi'nin, söz konusu Bakanlar Kurulu Kararı'nın ve ilgili genelgenin yürütmesinin durdurulmasına karar verdiği kaydedildi.

MEB'e 14 Nisan 2007 tarihinde tebliğ edilen Danıştay kararına istinaden sözleşmeli İngilizce Dil Öğreticileri ile Bilgisayar Öğreticilerinin sözleşmelerinin en geç 14 Mayıs 2007 tarihinde feshedilmesinin istenildiği genelgede, bu tarihten sonra kısmi geçici öğretici görevlendirilmemesi gerektiği de duyuruldu. Genelgede, eğitim-öğretimin aksatılmaması için sözleşmesi feshedilen öğreticilerden isteyenlerin, görev yaptıkları eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığı görevlendirileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber