Müsteşar yardımcısı Korkutata, Bingöl'den başvuru yaptı

Zeki Korkutata, 24 Haziran'da yapılacak 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde AK Parti Bingöl Milletvekilliğine aday adayı olmak için AK Parti Bingöl İl Başkanlığına başvuruda bulundu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Nisan 2018 18:18, Son Güncelleme : 29 Nisan 2018 18:27
Müsteşar yardımcısı Korkutata, Bingöl'den başvuru yaptı

Zeki Korkutata, açıklamasında; '16 Nisan 2017 tarihinde yapılan Anayasa Değişikliği Referandumunda, Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçmesi halkoyu ile onaylanmıştır. Bu sisteme bir an önce geçmek elzem olduğundan, 24 Haziran 2018 tarihinde sandığa gitme kararı alınmıştır. Bu karar ile 24 Haziranda hem Cumhurbaşkanlığı Sistemine fiili olarak geçilecek hem de yeni meclis için milletvekili seçimi olacaktır. Bu nedenle; ülkemizin geleceğinin yeniden inşa edileceği bu süreçte sorumluluk alarak ve bu süreçte ülkemizin geleceğini katkıda bulunmak adına AK Parti'den Bingöl milletvekili aday adayı olmuş bulunmaktayım.

15 yıldır içte ve dıştaki şer odakları ile mücadele eden, vesayet odaklarını gerileten, ülkemizin toplumsal düzeydeki sorunlarını çözen, ekonomik olarak Türkiye'ye yeni bir vizyon kazandıran, ülkemizi dünyada söz sahibi olan bir ülke konumuna getiren AK Parti'nin ve bu davanın lideri olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında yer almak adına aday olmuş bulunmaktayım.

Bu süreçte önemsediğim ve üzerinde durduğum dört ilke bulunmaktadır.

1-Kardeşlik: Yüzyıllardan beridir üzerinde yaşadığımız bu toprakların mayasında olan kardeşlik hukukuna, her zamankinden daha fazla ihtiyacımızın olduğu bir dönemdeyiz. Kimseyi ötekileştirmeden, kırmadan; herkesi önemseyerek ve herkesin hukukuna riayet ederek hareket etmek durumundayız. Bu süreçte bütünleştirici olacağız, herkesi dinleyerek ve herkesi önemseyerek geleceğimizi beraber kuracağız.

2-Yerel kalkınma: Ekonomik ve kalkınma alanında ilimiz, bölgemiz ve Türkiye her geçen gün daha iyi bir konuma gelmektedir. Bingöl, her geçen gün ivme kazanan, ilin dinamiklerini harekete geçiren bir kalkınmaya sahiptir. Şimdiye kadar yapılan yatırımlar ve kalkınma politikaları ile Bingöl'e yeni bir vizyon kazandırmıştır. SÜTAŞ ve Pilot Üniversite ile Bingöl'ün yerel ekonomik dinamikleri daha çok harekete geçirilecek ve marka ürünler üreten bir il konumuna geleceğiz. Bu süreçte yerel kalkınmayı destekleyecek ve arttıracak her türlü girişime destek vereceğiz.

3-İstihdam: Genç bir nüfusa sahip ilimizde yeni iş alanları açmak, istihdamı teşvik etmek ve artırmak için gayret edeceğiz. İşletmelerimizin daha iyi çalışabilmesi, daha fazla istihdam oluşturabilmeleri adına, üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Bingöl 2017 yılında, istihdamın en fazla arttığı 3. il oldu. Bu istihdamın devam etmesi, Bingöl'e kalıcı ve sürekli artacak bir düzeyde istihdam alanları oluşturulması ve bunların devam ettirilmesi temel gayretlerimiz arasında yer alacaktır.

4. Gençlik: Ülkemiz ve ilimiz genç, dinamik, çalışkan bir nüfusa sahiptir. Gençliğin bilgisi, donanımı ve çalışkanlığı ile ilimiz ve ülkemiz daha iyi bir konuma gelecektir. Gençleri önemseyen, onlara değer veren, onların fikirlerini hayata geçiren bir bakış açısı ile hareket etmek bizleri daha ileriye taşıyacaktır' ifadelerini kullandı.

Bu dönemin, Bingöl ve ülkemiz adına hayırlı bir seçim dönemi olmasını arzu ederken, bu sürecin ilimiz ve ülkemiz adına güzel bir sonuçla tamamlanacağına olan inancım da tamdır.' İfadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber