Gerilim vücutta neler yapar

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 15 Mayıs 2007 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞ AĞRISI: Gerilim anında vücudumuz daha fazla adrenalin salgılar. Bu hormonal değişiklikler özellikle baş ağrısı ve migren konusunda hassas olanlara zor anlar yaşatabilir.

Düzenli egzersiz, beyin damarlarına giden oksijeni düzenleyici etkisiyle stres anında gelebilecek baş ağrısı riskini azaltır, mutluluk hormonunu yükselterek kendinizi iyi hissetmenizi sağlar.

DAMAR SİSTEMİ: Gerilim, yüksek tansiyon ve enfarktüs riskini arttırır. Aynı zamanda kötü kolestrol seviyesini de yükselterek damar tıkanıklığına bağlı hastalıklar ve kalp krizi olasılığını tetikler. Kötü kolestrol ile savaşmanın yolu düzenli spor yapmaktan geçer. Düzenli spor yapın.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ: Gerilim bağışıklık sistemini yavaşlatır, hastalık ve mikroplara karşı savaşma gücünü azaltır, kendinizi halsiz hissettirir. C vitamini takviyesi alın, kivi ve portakal gibi vitamin oranı yüksek meyveler tüketin. Mikropların oluşmasını engelleyen peribiyotik yoğurtlar da sindirim sistemini hızlandırır.

UYKU DÜZENİ: Gerilim, uyku düzenini dengeleyen serotonin ve melatonin hormonlarını da etkileyerek uykusuzluk yapar. Uykusuz kalmak da baş ağrısı, asabiyet, tansiyon dengesizliği, sindirim problemleri gibi fiziksel septomlarla hayatınızı zehir edebilir. Yatmadan önce mutlaka rahatlatıcı bitki çayları için. Mümkünse akşam 7den sonra yemek yemeyin.

SİNDİRİM SİSTEMİ: Adrenalinin artması sindirim sistemini de etkiler. Kızartma pasta ve baharatlı yiyeceklerden olabildiğince az tüketin.

CİLT PROBLEMLERİ: Gerilim cildin yağ ve nem dengesini bozar. Ayrıca cilt yüzeyine daha fazla sebum salgılanmasına neden olarak mevcut sivilceleri arttırabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber