Sağlık-İş'ten birleşme çağrısı

Haber Giriş : 16 Mayıs 2007 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atılan TEKSİF'e bağlı Diyarbakır AKYIL işçilerinin eylemlerine destek verdi. İşsiz kalan işçilere gıda yardımında bulunan Başoğlu, ?İşçi sendikaları konfederasyonları, işçileri mağdur eden işverenlere karşı birleşmelidir? dedi.

Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu yaptığı açıklamada, Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası'na (TEKSİF) üye olmaları nedeniyle 225 işçinin işten atılarak cezalandırılmasının kabul edilir bir durum olmadığını söyledi. Başoğlu, sendikaya üye olan işçilerin işten atılmalarının işverenler için kullanılabilir bir hak haline geldiğini savundu.

İşveren kesimin işçilerin sendikal haklarını ellerinden almaya çalışmalarının çağ dışı bir anlayış olduğunu dile getiren Başoğlu, bu durumun ortadan kaldırılması için Türk-İş, Hak-İş ve Disk'in birleşmesi gerektiğini söyledi. Birleşme düşüncesinin diğer sendikalar tarafından destek görmediğini kaydeden Başoğlu, Sağlık-İş olarak Diyarbakır'daki işçilerin uğradığı haksızlıklara karşı destelerini sürdüreceklerini belirtti. Başoğlu ayrıca, 350 bin kamu işçisinin toplu iş sözleşmelerinin bir an önce bitirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber