Savcı, polis müdürüne cinayetten ceza istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2007 22:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İş adamı Mehmet Aslandağ'ın, Antalya'da 2005 yılı Mayıs ayında bir lokantada Galatasaray-Fenerbahçe maçını izlediği sırada Emniyet Müdür Yardımcısı Cengiz Oktay Ateş'in tabancasından çıkan kurşunla öldüğü iddiasıyla açılan davada, Cumhuriyet Savcısı tarafından mütalaa verildi.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın bugünkü duruşmasına, tutuksuz yargılanan sanık Emniyet Müdür Yardımcısı Cengiz Oktay Ateş ile ölen Mehmet Aslandağ'ın eşi Esra ve ağabeyi Hasan Aslandağ ve avukatları katıldı.

Duruşmada, sanık Cengiz Oktay Ateş'in tabancasının devlete ait demirbaş olup olmadığına yönelik Uşak Emniyet Müdürlüğünden istenen cevap yazısının geldiği bildirildi. Yazıda, Cengiz Oktay Ateş'in kullandığı tabancasının devlete ait demirbaş arasında bulunduğu belirtildi.

SAVCIDAN MÜTALAA

Ölen Mehmet Aslandağ'ın eşi Esra Aslandağ ile ağabeyi Hasan Aslandağ da sanık Cengiz Oktay Ateş'le ilgili şikayetlerini bu duruşmada da yinelerken, Aslandağ'ın avukatı Süleyman Çalıkuşu, sanığın 400 kişinin bulunduğu restoranda ateş açtığını belirterek, ?Olası kast altında adam öldürme? suçlamasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Taleplerin ardından Cumhuriyet Savcısı Mustafa Piroğlu da sanıkla ilgili mütalaasını mahkemeye sundu. Savcı Piroğlu, sanık Cengiz Oktay Ateş'in eşi ve arkadaşlarıyla yemek ve derbi maçı izlemek için gittiği restoranda, maç bitiminde ruhsatlı tabancasıyla 90 dereceye yakın açıyla ateş ettiğini belirterek, bu nedenle yere düşen ve Adli Tıp Kurumu İhtisas Kurulunca yorgun mermi olarak belirtilen merminin, aynı lokantadaki bir başka masada oturan Mehmet Aslandağ'a isabet ettiğini ve ölümüne neden olduğunu kaydetti.

Kalabalık ortamda silahla ateş eden kişinin, yorgun olsa da çıkan merminin birilerine isabet edebileceğini bilmesi gerektiğini vurgulayan Savcı Piroğlu, ?Olayda bilinçli taksir ve sanığın tam kusurlu olduğunun kabulü gerekir? dedi. Piroğlu, mütalaasında, yargılama ve toplanan deliller sonucu sanık Cengiz Oktay Ateş'in, ?Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek? suçundan mahkemece cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanığa son savunması için süre vererek, duruşmayı karar için bir hafta sonraya erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber