Sağlık-İş, toplu sözleşme taktiğini beğenmedi

Haber Giriş : 17 Mayıs 2007 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Türk-İş'in hükümetle görüşmede taktik hatası yaptığını belirterek, ?Görüşmelerin en başından kendi kendilerini tuzağa düşürdüler? dedi.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, yazılı açıklamasında, 350 bin kamu işçisi adına hükümet ile toplu sözleşme görüşmelerine başlayan Türk-İş yönetiminin görüşmelerin başında taktik hatası yaptığını kaydetti. Türk-İş'in kendi kendini tuzağa düşürdüğünü ifade eden Başoğlu, ?Türk-İş dün hükümete işçiler için ilk altı aylık ücret zammı olarak yüzde 15 artı yüzde 5 refah payı teklifinde bulunmuştur. Bu teklif pazarlığa açıktır, yukarı çıkmaz. Hükümet mutlaka aşağı çekecektir? dedi.

Türk-İş'in kullandığı bu yöntemi doğru bulmadığının altını çizen Başoğlu, işçilerin son dört yıllık toplu iş sözleşmesinden doğan yüzde 15'ten fazla alacağı olduğu hatırlattı. Başoğlu, ?Türk-İş'in teklifi geriye doğru alacak gözükmüyor. Ayrıca, düşük ücretleri iyileştirecek bir teklif de yapılmamıştır. Toplu iş sözleşmelerinin daha verimli bir noktada sonuçlanabilmesi için Tür-İş yönetiminin taktiğini değiştirmesi gerekiyor. Türk-İş bu teklif ile adeta kendi kendini tuzağa düşürmüştür? diye konuştu.

MALİYE İŞÇİLERE BASKI YAPIYOR

5620 sayılı kadro kanunun gereği Maliye Bakanlığı'nın baskısı ile işçilerin 657 sayılı kanunun 4b maddesine geçmeleri konusunda işçilerin zorlandığını ileri süren Başoğlu, baskıya dönüşen bu uygulamanın durdurulması için Türk-İş'in hükümetten talepte bulunması ve olumlu sonuç alması gerektiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber