19 Mayıs'ta trafiğe kapalı yollar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2007 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, cumartesi günü, yurt genelinde, dış temsilciliklerde ve KKTC'de törenlerle kutlanacak.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 88 yıl önce Samsun'da milli mücadeleyi başlattığı günün yıl dönümü kutlamaları, Atatürk'ün Samsun'a çıkış saati olan 07.00'de top atışıyla başlayacak.

Anıtkabir'de, saat 09.00'da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığında sivil ve askeri erkanın katılacağı devlet töreni gerçekleştirilecek.

Anıtkabir'deki törenin ardından saat 10.00'da, 19 Mayıs Stadyumu'nda tören düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Sezer'in şeref tribünündeki yerini almasından sonra tören başlayacak.

Törende, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile gençler adına bir öğrenci konuşacak, şiir okunacak.

Samsun'dan getirilen bayrak ve Selanik'ten getirilen bayrak ile toprak Cumhurbaşkanı Sezer'e sunulacak.

Törende Türk Hava Kurumu'nun paraşütle atlama gösterileri sunulacak. Halk oyunu ekipleri, izci grubu, engelliler, seğmenler ve gösteri grupları tören geçişi yapacak.

Tören geçişinin tamamlanmasından sonra saha ve tribün gösterileri gerçekleştirilecek.

Önlemler

Anıtkabir, tören hazırlıkları ve güvenlik önlemleri dolayısıyla yarın saat 13.00'ten 19 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00'e kadar halkın ziyaretine kapalı olacak.

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, tören ve kutlama etkinlikleriyle ilgili alınacak trafik önlemleri ise şöyle:

-18 Mayıs Cuma günü saat 17.30'da Atatürk Orman Çiftliği kavşağında başlayıp İstanbul Caddesi, Hipodrom Caddesi, Cumhuriyet Bulvarı'nı takiben 19 Mayıs Stadyumunda son bulacak olan "Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu" yapılacağı için, gidiş güzergahı yolun tek şeridi etkinliklerin sonuna kadar trafiğe kapatılacak.

-19 Mayıs Cumartesi günü saat 09.00'da Anıtkabir'deki törenler sırasında, Gençlik Caddesi'nin Tandoğan Kavşağı'ndan geliş istikametinin sağ şeridi ile Akdeniz Caddesi'nin Gençlik Caddesi'ne gidiş istikametinin sağ şeridi etkinliklerin sonuna kadar trafiğe kapalı olacak.

-19 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00'de "Motosikletli Grupların Ata'nın İzinde Sevgi Seli Korteji"nde (Eşref Apak Spor Tesisleri, Paraşüt Kulesi Arkası) Cumhuriyet Bulvarı, Ulus, Opera, Sıhhiye, Kızılay, GMK Bulvarı, Tandoğan, Beşevler, Anıtkabir çevresi, Anıtpark) gidiş güzergahı yolun tek şeridi yapılacak etkinliklerin sonuna kadar trafiğe kapatılacak.

-23 Mayıs Çarşamba günü saat 10.00'da başlayacak olan "Öğretmen ve Öğrencilerin Katılımıyla Ata'ya Saygı Yürüyüşü"nde (Milli Eğitim Müdürlüğü önü, Degol Caddesi, Turgut Reis Caddesi, Gençlik Caddesi Anıtpark 1 No'lu nizamiye girişinde, Anıtkabir 2 No'lu nizamiye Anıtpark) son bulacak kortejde gidiş güzergahı yolun tek şeridi etkinliklerin başlamasından 1 saat öncesinden etkinliklerin sonuna kadar trafiğe kapalı olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber