Öğretim üyesine Novartisten ödül

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2007 09:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Öztekin Algül'ün yürüttüğü proje, Novartis tarafından verilen Farmasötik ve Medisinal Kimya İlaç Tasarım ve Geliştirme Araştırma Ödülü'ne layık görüldü.

Bilimsel araştırmaları teşvik etmek ve artırmak amacıyla 1986 yılından bu yana değişik dallarda bilim ödülleri veren Novartis, bu ödülleri 2005 yılından itibaren "14 Nisan Novartis Tıp ve Eczacılık Günü" kapsamında veriyor. Bu yıl toplam 11 kategoride verilen Geleneksel Novartis Bilim Ödülleri'nde Yrd. Doç. Dr. Öztekin Algül'ün yürütücüsü olduğu ve Doç. Dr. Nizami Duran, Eczacı Yağmur Apçin, Eczacı Akın Yılmaz'dan oluşan çalışma grubunun projesi, Novartis'in "Farmasötik ve Medisinal Kimya İlaç Tasarım ve Geliştirme Araştırma" kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Ödüle layık görülen proje, "Yeni 2-[1H-İNDOL-2(3)-İL]-1H Benzimidazol Türevi Bileşiklerin Sentezi, Yapılarının Aydınlatılması ve Hiyaluronidaz Enzim İnhibitörü Etkilerinin İncelenmesi" ismini taşıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber