Emekli Korgeneral İzzettin İyigün: Ünlü bir holding patronunun çıkarlarına engel olduğum için emekli edildim

Haber Giriş : 22 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Eski Komutanı Emekli Korgeneral İzzettin İyigün, ünlü bir holding patronunun çıkarlarına engel olduğu için kendisini emekliye sevkettirdiğini ileri sürdü.

Ünlü bir holding patronu terfi etmemi engelledi

- Benim emekliliğimde 2 kaynağın etkisi oldu, birincisi Amerika, ikincisi bir ünlü holding patronu. Korgenerallikteki son senemde orduya mekanik hatalı ambulanslarını aldırmadığım için ünlü bir holding patronu terfiime engel oldu. Yıllardır sustum, bunu da ilk defa sana açıklıyorum.

Ambulansların 15'i bir ay içinde peş peşe devrilince EDOK Komutanı olarak duruma müdahale ettim. O sırada 280 tane alınmıştı, sırada 460 araçlık bir ihale daha vardı, ihaleyi durdurdum. Ertesi gün aracı üreten holdingin sahibinin emrinde çalışan bir emekli general kapıma dayandı. Bana hem komutanlık, hem hocalık yapmış biri. İçeri girer girmez ?İzzet Paşa sen ne yapmak istiyorsun, önümüzde şûra toplantısı var, yoksa emekli olmaya mı karar verdin?' diye tehdit etti.

Kendisine ?Eğer hocam olmasaydınız sizi kapı dışarı ederdim, buyurun bir çayımı için' dedim. ?Bunların bu halde kullanılmalarına asla izin vermem, bir araştırma yaptırıp devrilmelerinin sebeplerini bulacağım' dedim. İnceleme sonuçları gösterdi ki, araçlar mekanik hata yüzünden devrilmiş.

Mukaveleye ambulansların mekanik hatalarının düzeltilmesi kaydını koydum, ayrıca 40 tane de bedava vermelerini istedim. Bedavaların toplam bedeli o zamanın parasıyla 160 milyar liraydı. Aynı güçler benim için akla hayale gelmedik yalanlar uydurdu, Türkmen olduğum halde aşiret reisi Kürt dediler.

Yok camiye gidiyormuşum, yok eşimden boşanmışım. 15. Kolordu komutanıyken Karadayı'dan bir emir geldi. ?Şehitlerimizin ruhuna her garnizon komutanı bir camide geniş katılımlı bir mevlit okutacak, birlik komutanları da orada bulunacak' diyordu.

Ben de valiye de yanıma alıp camiye gittim, onun dışında beni camide kimse görmemiştir. Ben ibadeti gönlümde yaparım, göstermelik olanını sevmem. İslamda olmadığına inandığım için hayatımda kurban kesmedim. Geçenlerde akademideki sempozyumda bana gerçeği anlattılar; ?İzzet paşayı korgeneralken zaptedemedik, orgeneral olursa mahveder bizi' demişler.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber