Haber-Sen: TRT'yi yok ediyorlar

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 21 Mayıs 2007 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP iktidarıyla birlikte yayın çizgisini terk eden TRT'de toplam 11 daire başkanlığı vekâletle yürütülüyor.

Yargı kararıyla görevine dönen 7 daire başkanını yok sayan Genel Müdür Vekili Ali Güney , genel müdür yardımcılarıyla da uzlaşamıyor. Kurumda bugüne kadar üst yönetimde yalnızca 1 kişiye "emeklilik yaşı geldiği için" dokunulmadı.

Dini içerikli programlara yönelik tavrı nedeniyle Yayın Denetleme Kurulu Başkanı Latif Okul 'u görevinden alan Ali Güney, görev süresi boyunca kurumda neredeyse dokunulmadık birim bırakmadı. Aldığı yıllık izni keserek kuruma dönmek isteyen Teknik Genel Müdür Yardımcısı Mete Coşkun 'u görevine başlatmayan Güney, yargı kararına karşın, Coşkun'u görevinden almak için soruşturma açtı ve savunmasını istedi. Mali Yardımcısı Ümit Hatipoğlu 'nu devre dışı bırakan Güney'in yıldızı, yayın ve programdan sorumlu yardımcısı Muhsin Mete ile de barışmadı.

Yargı kararıyla görevine dönenler: Haber Dairesi Başkanı- Tuğrul Utku , Stüdyolar Dairesi Başkanı- Bayram Demir , Vericiler Dairesi Başkanı- Erkan Can ,Yayın Arşivleri Dairesi Başkanı- Turgay Çakımcı , Genel Sekreter- Ali Gemuhluoğlu , Sosyal İşler ve İç Hizmetler Dairesi Başkanı- Behzat Şentürk , Hasılat Dairesi Başkanı- Ahmet Külahçı .

Vekâletle yönetilen birimler: Televizyon Dairesi Başkanlığı, Müzik Dairesi Başkanlığı, Dış Yayınlar Dairesi Başkanlığı, Araştırma Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, Teftiş Kurulu Başkanlığı, Yayın Denetleme Kurulu Başkanlığı, Muhasebe ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı, Alım İkmal Dairesi Başkanlığı, Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, Yayın Planlama Dairesi Başkanlığı.

Görevini asaleten yürütenler: Teknik Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanı- Süleyman Altın , Reklam Dairesi Başkanı- Necmi Çakıroğlu , Hukuk Müşaviri- Bahattin Duman , Personel Dairesi Başkanı- Fuat Aykın , Eğitim Dairesi Başkanı- İsmail Sert , Araştırma ve İmalat Dairesi Başkanı- Mevlüt Taçyıldız.

Dokunulmayan isim: Radyo Dairesi Başkan- Çetin Tezcan .

Haber-Sen Ankara Şube Başkanı Osman Köse , TRT'nin son 3 yıldır adım adım yok edildiğini belirterek "40 yıllık bilgi, birikim, deneyim yok sayılıyor. Anayasa, yasa, yönetmelik ayaklar altına alınıyor" dedi. AKP iktidarının talimatları doğrultusunda TRT'yi yöneten isimlerin anayasaya, yasalara ve yönetmeliklere aykırı hareket ettiğini vurgulayan Köse, "Güney, 3 yılda yayıncılığı öğrendiğini iddia ediyor. Bu sayıyı dikkate almıyoruz, Güney idareciliği de bilmiyor. Bir kurum kavgayla yönetilemez. TRT, çalışanları yok sayılarak yönetilemez. Kurumun, şu anda içinde bulunduğu durumun sorumlusu bu yönetim anlayışıdır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber