Kan tetkik sonuçlarını internetten öğrenilebilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2007 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaşamın hemen her alanında yer almaya başlayan internet, sağlık sektöründe de hizmetin hızını artırmak ve hastalara kolaylıklar sağlamak amacıyla kullanılıyor.

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başlatılan uygulama, hastalara kan tetkik sonuçlarını internetten öğrenme olanağı tanıyor.

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr.Galip Akhan, hastanede tetkiklerini yaptıran hastaların ?www.iaeh.gov.tr? adresine girip protokol ve kimlik numaralarını yazdıktan sonra sonuçlarını bu siteden öğrenebileceklerini söyledi.

Hastaların tetkiklerin sonuçlarını almak için bir kez daha Hastaneye gelmek zorunda kalmayacaklarını ifade eden Akhan, uygulamayı şöyle anlattı:

?Aile Hekimlerinin gönderdiği veya kronik hastalıkları olan ve kan değerlerini takip etmesi gereken hastalar, artık kan verdikten sonra hastaneye bir daha gelmeden kan tahlili sonuçlarını internet üzerinden öğrenebilecekler. Sevk zinciri başladığında Aile Hekimleri ileri tetkik için hastalarını bize gönderecekler. Aile Hekimi hastasına verdiği mektupta hastayı hangi bulgularla ve hangi düşünceyle gönderdiğini de belirtecek. Aile hekimi bu bilgileri hastanemize e-posta ile gönderebilecek. Hastanemiz de gerekli tetkik ve tedavi yapılacak. Bu bilgiler de aile hekimine internet üzerinden bildirilecek. Bunun planlamasını da yapıyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber