MEB'den, Bakan Çelik'e atfedilen 'yarasa' haberine yalanlama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Mayıs 2007 13:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

BASIN AÇIKLAMASI

Dün (20.05.2007) Konya'ya gerçekleştirdiğim ziyaret ve programlarım sırasında yaptığım konuşmalar bugünkü (21.05.2007) bazı gazetelerde zorlama yorumlara tabi tutularak verilmiştir.

1.Yaptığım konuşmada bir zihniyet sorgulaması söz konusudur. Spesifik olarak herhangi bir miting, kurum, gurup ya da kişi söz konusu olmamış ve bir adres gösterilmemiştir. "Yarasa" benzetmesi de bir zihniyeti tarif için kullanılmıştır. Yakıştırmalar gazetelerin kendisine aittir.

2. Cumhuriyet, bayrak, vatan gibi değerler, bu ülkede yaşayan her vatandaşımızın ortak paydalarıdır. Bu değerler üzerinden kısır ideolojik tartışmalara girmek kimseye bir yarar sağlamayacağı gibi, bu tartışmaları anlamlı da görmüyorum. Ortak teması Cumhuriyet ve Bayrak olan yasal çerçevede yapılan hiçbir mitingden rahatsız olmamız sözkonusu olamaz. Herkes meşruiyet çerçevesinde kendi doğrultusunda demokratik tepkisini ortaya koyabilir

3. Konya'da bir açılışta yaptığım konuşmamda; "... Çekememezlik ve hasetlik bazılarının gözlerini kör ediyor. Yarasalar aydınlıkta dolaşmak istemez. Aydınlık gözlerini kamaştırır. Bizim hizmetlerimiz bazılarını rahatsız ediyor. Biz aydınlık gelecek için çalışıyoruz. En büyük milliyetçilik ve vatanperverlik bu ülkenin insanlarının yüzünün gülmesi için çaba harcamaktır, taş üstüne taş koymaktır. Vatanperverlik budur. 3-5 slogan ezberleyip ulusalcılıktan ve milliyetçilikten söz etmek kesinlikle samimi değildir... " şeklindeki sözlerimden, gazetelerin çıkardığı anlamları ve atılan manşetleri, zorlama yakıştırmalar olarak değerlendiriyorum.

Kamuoyunun ve basınımızın sözkonusu başlıkları ve haberleri bu açıklamalarım ışığında yeniden değerlendirmesini diler, saygılar sunarım.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber