Öğretmene infaz

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 25 Mayıs 2007 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Düzce depreminde 6 katlı binanın enkazından sağ kurtulan öğretmen Deprem Sarıkuş, Ankara'nın göbeğinde gözünden vurularak öldürüldü

Eğitim camiasını üzen olay dün sabah Ankara Yenimahalle'de yaşandı. Mustafa Kemal Lisesi'nin karşısındaki sokaktan silah sesi duyan vatandaşlar, polis çağırdı. Polis, söz konusu lisenin Edebiyat öğretmeni Deprem Sarıkuş'u (41) sol gözünden vurulmuş halde buldu.

EŞİ DE AYNI LİSEDE ÖĞRETMENLİK YAPIYOR

Ağır yaralı olarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Sarıkuş kurtarılamadı. Hastaneye koşan Sarıkuş'un öğrencileri ve arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Deprem Sarıkuş'un, Mustafa Kemal Lisesi'nde görev yapan öğretmen eşi cinayeti duyunca sinir krizleri geçirdi.

KATİL ZANLISININ EŞKALİ BELİRLENDİ

Görgü tanıkları, öğretmenle tartıştıktan sonra öldüren saldırganın 30 yaşlarında bir erkek olduğunu belirtti. Polis, Muş doğumlu olan Sarıkuş'un kan davası nedeniyle öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

ARKADAŞLARI HAİN SALDIRIYI KINADI

Eğitim-Sen Başkanı Alaaddin Dinçer, "Katilin yakalanarak cezalandırılmasını bekliyoruz" dedi. Dinçer, sendikanın okuldaki temsilcisi olan Sarıkuş'un baskı gördüğü ve hakkında 6 soruşturma açıldığı iddiasında bulundu.

VARTO DEPREMİNDE DOĞMUŞTU

Cinayete kurban giden Deprem Sarıkuş, 19 Ağustos 1966'da Muş Varto'da yaşanan depremde dünyaya gelmişti. Bu yüzden adını "Deprem" koymuşlardı. Sarıkuş, Düzce'de 1999'da yaşanan depremde de 6 katlı bir binanın enkazından sağ olarak çıkartılmış ve bir araştırma için Fransa'ya davet edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber