DEAŞ hortluyor ABD izliyor

ABD'li askerlerin Ortadoğu'daki varlık nedeni olan terör örgütü DEAŞ, Suriye'de eylemlerine yeniden başladı. Independent PYD/PKK'nın yardımların kesilmemesi için DEAŞ'la kasten savaşmadığını belirtirken, örgütün ihtiyacı olan sansasyonel eylem DEAŞ elebaşı Bağdadi'nin oğlundan geldi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 05 Temmuz 2018 07:45, Son Güncelleme : 05 Temmuz 2018 07:54
DEAŞ hortluyor ABD izliyor

Suriye'de savaşın sonuna yaklaşılması ile birlikte ABD destekli proje terör örgütü PYD/PKK'nın varlığına meşruiyet katan bir diğer eli kanlı örgüt DEAŞ yeniden sahneye çıktı. PYD işgalindeki Rakka'da örgütün yeraltı faaliyetlerinin hızlandığı ve Irak sınırında bazı küçük beldeleri ele geçirdiği belirtilirken, ABD öncülüğündeki koalisyonun desteğiyle Deyr ez-Zor'un doğusunda DEAŞ'a karşı 'son operasyonu' başlatan PYD'nin paravanı Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) de savaşı ağırdan aldığı öğrenildi. DEAŞ elebaşı Ebubekir El Bağdadi'nin oğlu ise Humus'ta bir bombalı intihar eylemi gerçekleştirerek örgütün canlanmasını hızlandıracak sürecin fitilini yaktı.

SDG SAVAŞMIYOR

İngiliz Independent gazetesi, Suriye'de sahada yaşanan yeni gelişmeleri fırsata çevirmeyi hedefleyen DEAŞ'ın yeniden toparlandığını ve saldırılarına başladığını yazdı. Rakka'da son bir ayda gerçekleşen 4 ayrı bombalı saldırının örgütün işi olduğunu kaydeden gazete, Suriye-Irak sınırında Suveydan ve Kazmur gibi beldelerin DEAŞ'ın hakimiyetine geçtiğine dikkat çekti. Tamamen yenildiği düşünülen örgütün geri döndüğünü aktaran Independent, SDG'nin, ABD ile Fransa gibi uluslararası destekçilerinin sahadan çekilmesini hızlandıracağını düşünerek DEAŞ'la savaşmadığını ifade etti. Gazeteye konuşan Suriyeli muhalif komutan Sami Abdullah Abdo ise,"Batılı ülkeler bize sürekli olarak DEAŞ'ın nasıl yenildiğini anlattılar. Ancak sahada olan bizler, durumun böyle olmadığını görebiliyoruz. Şimdi DEAŞ tekrar burada ve güçlerini artırıyorlar" dedi.

BAĞDADİ ÖLMEDİ Mİ?

Örgütün canlanmasını hızlandıracak sansasyonel eylem haberi ise Humus'tan geldi. DEAŞ'ın elebaşı Ebubekir El Bağdadi'nin çocuklarından biri olan Hudayfah El Badri'nin rejim milisleri ve Rus askerlerine karşı bir intihar eylemi geçekleştirdiği bildirildi. Henüz çocuk denilecek yaşlarda olduğu anlaşılan Badri'nin fotoğrafını yayınlayan örgütün sözde ajansı Amaq, olayı duyururken Bağdadi'nin de hayatta olduğunu ima etti.

DEAŞ lideri Ebubekir El Bağdadi'nin henüz çocuk yaştaki oğlu Hudayfah El Badri, Humus'ta rejim milislerine ve Rus askerlerine karşı gerçekleştirdiği intihar saldırısında öldü.

Teröristler Fırat Kalkanı'na yaklaşamıyor

DEAŞ'ın Suriye'de yeniden canlandığına ilişkin haberler, örgütü tamamen yenilgiye uğrattığını iddia eden ABD öncülüğündeki koalisyon ile terör örgütü PYD/PKK'nın beceriksizliğini bir kez daha ortaya koydu. DEAŞ'lı teröristlerin özellikle PYD işgalindeki Rakka ve Deyr ez-Zor'un doğusunda faaliyetlerini artırması dikkat çekerken, tüm gelişmeler TSK ile ÖSO'nun DEAŞ'ı Bab'tan söküp attığı Fırat Kalkanı Harekatı'nın başarısını bir kez daha gözler önüne serdi. Azez'den Cerablus'a kadar bir hattı kısa sürede temizleyen Türkiye, DEAŞ'ın önemli merkez olarak kabul ettiği Bab'ı teröristlere 3 ayda dar etti. Fırat Kalkanı bölgesi olarak bilinen Bab, Cerablus, Azez, Kabasin'de bugün Suriyeliler sağlıktan eğitime kadar pek çok insani ihtiyacını karşılayarak huzur içerisinde hayatlarını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber