Türkiye'nin seçim güvenliği Diyarbakır'da masaya yatırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2007 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekili genel seçiminin yapılacağı 22 Temmuz'da seçimlerin huzur ve güven içinde yapılmasının sağlanması ve birimlerce alınacak önlemlerin değerlendirildiği 'Seçim Güvenliği Bölge Toplantıları'nın birincisi Diyarbakır'da yapıldı. Toplantıda seçimin huzur ve güven ortamında yapılması için nelerin yapılması gerektiğini masaya yatırıldı.

İçişleri Bakanı Osman Güneş başkanlığında Diyarbakır Klas Otel'de yapılan toplantıya, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Batman ve Şırnak valileri, il jandarma komutanları, il emniyet müdürleri, İçişleri Bakanlığı üst düzey yetkilileri ile Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri katıldı.

Şırnak ve Siirt'te terör örgütünün döşediği mayınların patlaması sonucu şehit erlerin cenazesi nedeniyle ertelenen toplantı Diyarbakır'da yapıldı. Toplantıda konuşan İçişleri Bakanı Osman Güneş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti haince tuzakları, oyunları her zaman bozduğunu, yarın da bozacak güç, kuvvet ve iradeye sahip olduğunu kaydetti.

Seçimlerin huzur ve güven ortamında gerçekleştirilmesi, milletin hür iradesinin fert olarak tecellisinin sağlanmasının devletin en başta gelen görevi olduğunu anlatan Güneş, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığında olmak üzere iki seçim harekat merkezi oluşturulduğunu dile getirdi. Türkiye'nin seçim atmosferine girdiğini anlatan bakan Güneş, İçişleri Bakanlığının görev alanına giren bütün tedbirlerin alınması konusunda bakanlık teşkilatının seferber olduğunu ifade etti. Güneş, bu kapsamda amaçlarının siyasi partilerin ve adayların yasalar çerçevesinde herhangi bir baskı ve kısıtlamaya maruz kalmadan faaliyetlerini yürütmeleri ve vatandaşların, özgürce oy kullanmalarını sağlamak olduğunu dile getirdi.

"Herkese eşit mesafede olacağız. Alacağımız her türlü önlemi, yasalara ve yasalara dayanarak verilen emirlere uygun bir şekilde alacağız." diyen Bakan Güneş, aldıkları tedbirleri kararlıklıkla uygulayacaklarını vurguladı.

Görevlerinin vatandaşlara hiçbir rahatsızlık ve tedirginlik duymayacakları bir seçim süreci yaşatmak olduğunu aktaran Bakan Güneş, şöyle devam etti: "Yasalar çerçevesinde olmak kaydıyla seçimi izlemek için ülkemize gelebilecek yabancı ülke temsilcilerine ve sivil toplum örgütlerine karşı, ülkemiz için olumsuz kanaatler uyandıracak davranışlara meydan vermeyecek Türk misafirperverliğinin gerektirdiği her türlü yardımda bulunulacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber