Yangından 'polis ateşi' kurtardı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Datça ilçesinde sabaha karşı çıkan yangında 1 restoran tamamen, 1 restoran ve 1 ev ise kısmen yandı. Polis ekipleri, yangının etkili olduğu bölgedeki evlerde yaşayan vatandaşları uyandırmak için havaya ateş açtı.

Datça ilçe merkezindeki Kumluk plajında bulunan bir restoranda sabah saat 05.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yangının çıktığı bölgede bulunan 2 restoran ve 1 eve sıçrayan yangın kısa sürede büyüdü. Restoranlardaki tüplerin patlaması ise ilçede heyecan yarattı.

Polis ekipleri, yangının etkili olduğu bölgedeki evlerde yaşayan vatandaşları uyandırmak için havaya ateş açtı.

Olay yerine gelen Datça itfaiye ekiplerinin yangını söndürme konusunda yetersiz kalması üzerine Datça Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti.

Ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında 1 restoran tamamen, 1 ev ile 1 restoran ise kısmen tahrip oldu.

Faciayı polis önledi

Vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde patlama sesi duyduklarını belirterek "Korkuyla uyandık. Bomba patladığını sandık. Daha sonra yangın çıktığını ve tüplerin patladığını görünce polise haber verdik. Olay yerine gelen polis, havaya ateş ederek uyuyanları uyandırdı. Bu sayede can kaybı olmasının önüne geçildi" dedi.

Vatandaşlar, Datça Belediyesi itfaiye ekiplerinin olay yerine geç geldiğini ve gereken teçhizata sahip olmadığını iddia ederek tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber